Gigabyte Super Overclock är företagets serie av grafikkort med ett rejält utsmyckat kretskort för stabilare strömförsörjning och högre överklockningspotential. Grafikkorten brukar ofta släppas med en märkbart högre frekvenser från fabrik och det nya GTX 570 från företaget är inget undantag.

Det nya grafikkortet Gigabyte GTX 570 Super Overclock med det mindre smickrande produktnamnet GV-N570SO-13I är baserat på NVIDIA: GF110 grafikkrets med 32 CUDA-kärnor avstängda för totalt 480. GF110 är känt för sin värmeutveckling och därför kommer Gigabytes nya godbit med Windforce 3X kylare med förångningskammare och värmeledningsrör i koppar för att hålla grafikkortet på mer acceptabla temperaturnivåer och samtidigt ge stort utrymme för överklockning.

GTX_570_SoCb

Grafikkretsen i kortet har pressats till 845 MHz (732 MHz standard) medan shaderfrekvenserna landar på 1690 MHz (1464 MHz standard) och minnesfrekvenser har man lämnat orörd på 3800 MHz. Grafikkortet kommer med 1280 MB GDDR5-minne, och kretskortet är av Gigabytes egna Ultra Durable VGA+ och kommer därefter med Proadlizer-kondensatorer, solidstate-kondensatorer som delar utrymme med kraftfulla MOSFET-kretsar i grafikkortets minst sagt väl tilltagna strömförsörjningsdel på totalt 14 faser.

Som i alla andra grafikkort i Super Overclock-serien är grafikkretsen handplockad för att kunna skeppas med dessa frekvenser direkt från fabrik och för att ge slutkonsumenten ett större utrymme för överklockning. Pris och tillgänglighet är ännu okänt men med tanke på att Gigabyte listat grafikkortet på sin sida borde det inte dröja länge innan det börjar dyka upp på butikshyllorna.

Relaterad nyhet:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid