Gigabyte Killer Xtend gör din dator till en 20 000-kronors Wifi-router

Stäng bara inte av datorn!

0

Under Computex 2017 tog vi oss en titt på Gigabyte Killer Xtend som låter dig använda din dator som en förlängare till ditt nätverk.

Något som kan vara irriterande är när man är tvungen att ha sin router på en specifik plats och sedan behöva dra en massa fula nätverkskablar genom hela hemmet. Detta är något som Gigabyte och Killer vill lösa med hjälp av så kallade Xtend.

Välkända hårdvarutillverkaren har då gått ihop med Killers nätverksgurus för att utveckla Xtend som kopplar in i en ledig PCI-e x1 plats på ditt moderkort och som sedan fungerar som en hub för ditt nätverk.

Xtend fungerar på så sett att den kopplas in i moderkortet och sedan kopplas din vanliga nätverkskabel in i en ledig nätverksport på ditt moderkort. Sedan kommer du att kunna koppla in upp till 3 extra nätverkskablar in i Xtend för att låta närliggande datorer eller dylikt kopplas upp mot samma nätverk som din dator. Kortet har även stöd för förlängning av 802.11 AC Wifi så att du kan koppla upp mobiltelefoner, surfplattor eller dylika enheter med Wifi-stöd.

Gigabyte Killer Xtend stängs av när din dator stängs av

Den nackdel som vi får se med Xtend är att den nätverksanslutning som produkten bidrar med då försvinner när du stänger av din dator. Dock är Gigabyte tydliga med att Xtend inte är tänkt som en ersättare för din router, utan helt enkelt en förlängningsenhet för ditt nätverk.

Vi fick även se en demo där man visar att Gigabyte Killer Xtend inte försämrar din bandbredd. Vi fick ett spel, en filöverföring till en ihopkopplad NAS samt en Youtube-video som spelades upp i bakgrunden både på datorn och på en Ipad som även den var kopplad till nätverket utan att någon utav processerna ökade spelets ping. Detta åstadkoms då genom mjukvara som ser till att processer så som just spel får en viss förtur till bandbredden så att man kan syssla med flera saker samtidigt utan att riskera att missa några 180 no-scope headshots.

Något exakt pris och lanseringsdatum för Xtend kunde vi inte få reda på, representanterna från Gigabyte hävdade en prislapp på 49 dollar, eller cirka 500 kronor efter att vi tjatat en stund. Dock om det blir denna prislapp i slutändan eller ej återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid