Häromdagen gjorde ASUS den första officiella lanseringen av ett SLI-kapabelt moderkort på marknaden. Det var självklart bara en tidsfråga innan konkurrenterna följde i ASUS fotspår och vi har redan fått in ytterligare en pressrelease angående ett SLI-kapabelt moderkort.


Denna gång är det från den välkända tillverkaren Gigabyte som även dem lanserar ett nForce4 SLI-baserat moderkort, nämligen Gigabyte K8NXP-SLI.
Kortet ingår i Gigabytes 8Σ-serie och trumfkortet är självklart stödet för dubbla NVIDIA PCI Express-grafikkort genom SLI-tekniken.  Gigabyte K8NXP-SLI är precis som ASUS motsvarighet ett mycket kraftfullt moderkort och erbjuder en mängd features.
Bland annat 6-fas strömförsörjning med den externa DPS-modulen, dubbla BIOSer, dubbla Gigabit Ethernet-portar, 802.11g trådlöst nätverk, 8 SATA portar, 10 USB2.0 portar, 3 FireWire portar, 8 kanals ljud och mycket mer.


Det är ingen tvekan att moderkortstillverkarna satsar allt och lite till på sina SLI-kapabla moderkort och med tanke på vilka konsumenter som kommer köpa SLI-system är det kanske ingen dum idé.
En sak är i alla fall säker, det blir svårare och svårare för moderkort att stå ut från mängden rent featuremässigt.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid