Gigabyte har sedan ett par år tillbaka kört med sin Super OverClock (SOC) med handplockade GPU:er och speciellt designade kretskort för att erbjuda stabilare strömmatning och högre överklockning. Nu har man uppdaterat deras GTX 560 Ti SOC med en ny revision som kommer med ett nytt kretskort och en ny kylare med två något större fläktar och synliga kylflänsar.

Gigabyte GTX 560 Ti SOC som går under det mindre smickrande namnet GV-N560SO-1GI-950 kommer med en klockfrekvens på GPU/shader med 950/1900 MHz och 1 GB GDDR5 på 4580 MHz genom en 256-bit minnesbuss. Förutom detta så har grafikkortet likt alla and SOC-modeller Gigabytes GPU Gauntlet som står för att det är en handplockad GPU man får vid köp.

Den nya revisionen kommer med företagets Ultra Durable VGA+-design och en helt ny Windforce-kylare. Till skillnad från den gamla kylaren på deras GTX 560 Ti SOC kommer den inte med någon plastkåpa utan kylaren står helt naken med två fläktar över sig som ser ut att vara runt 100 mm vardera. Kylaren består av fyra värmeledningsrör i koppar och runt 40 kylflänsar i aluminium.

Det nya grafikkortet väntas finns tillgängligt inom kort och väntas kosta detsamma som företagets nuvarande GV-N560SO-1GI-950.

Gigabyte_GTX_560_Ti_SOCa

Det nya GTX 560 Ti SOC, GV-N560SO-1GI-950 (rev 2.0) med ny kylare

Gigabyte_GTX_560_Ti_SOCb

Den gamla designen av grafikkortet

Källa: TCMagazine

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
NiaburethJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niabureth
Medlem
Niabureth

Det va på tiden. Gigabyte är amatörer i min uppfattning.
Så många som har haft problem med deras kort och kylningar, och jag tänker då speciellt på SOC serien.
De var ganska tidigt ut och marknadsförde sin SOC model av ti 560. 1000Mhz och ingen annan hade ett kort med den frekv. Nu med nytt omdesignat kort så har de tydligen ändå fått nöja sig med 950Mhz. Och sist men inte minst, deras s.k Gauntlet process verkar ju vara ett skämt.

Niabureth
Medlem
Niabureth

Ja det har varit mycket problem med ostabila kort osv.
Har man en gauntlet process som Gigabyte så fint skryter om så borde det inte vara så svårt att få fram bra chip.
De är helt enkelt inte tillräckligt hårda i sin gallring. De är inte heller tilIräckligt nogranna i testerna av korten eftersom många har fått sänka sin Mhz för att få kortet någorlunda stabilt.
I detta fallet visar man ju även att den äldre designen/kylningen inte räckt till. If it ain’t broke don’t fix it?