Förutom sitt breda utbud av Sandy Bridge-moderkort har Gigabyte en ny moderkortsserie på väg för Sockel LGA1366. Serien har döpts till G1-Killer och fokuserar på gamers med tung funktionalitet och prestanda. När man nu släpper en ny censurerad bild på kortet avslöjar man bland annat en styrkretskylare med magasinliknande design.

Gigabyte håller på informationen kring sin nya moderkortsserie och fortsätter att släppa lite retfulla bildklipp där man denna gång alltså fokuserar på kortets kylfläns. Något oväntat använder sig moderkortet av Intels X58-styrkrets och enligt den bakgrundsbild tillverkaren nu släppt på hemsidan får sydbryggans kylfläns en ganska unik design.

gigakiller2

På bilden kan man se hur kylflänsen som liknar ett vapenmagasin kopplas samman med nordbryggans kylfläns genom ett värmerör. Hur effektiv denna lösning är kan vi inte säga så mycket om, men Gigabyte verkar inte lägga några fingrar emellan när man marknadsför sin nya moderkortsserie. 

gigakiller

Om vi manipulerar bilden något för att ta bort Gigabytes skuggeffekter ser vi även den större kylflänsen på nordbryggan, fyra PCIe x16-platser samt sex stycken DDR3-minnesplatser. Vi kan även identifiera två stycken SATA 6,0 Gbps portar samt sex stycken vanliga SATA 3,0 Gbps portar. Moderkortsserien ska presenteras under CES 2011 i början på januari och prislappen sägs ligga på runt 3 000 kronor inklusive moms.

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Jacob HugossonflopperEliXyRAnton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Är det bara P12 som köper lösa moderkort? Vill gärna se ett moderkort med kylare som är optimerade för kylning istället för blaffor med liten avkylningsyta.

Aja, man är väl en gammal grinig gubbe men det här är direkt larvigt när man börjar designa heatsinks som kalashnikov-magasin. Och G1.. Varför inte skriva GI-Joe på en gång?

flopper
Medlem
flopper

Liknande asus sabertooth serie.
🙂

EliXyR
Medlem
EliXyR

haha vad larvigt.

flopper
Medlem
flopper

valet för mig är
4.2ghz nytt x58 moderkort med usb3 sata6 etc…
eller
ny processor sb 2500k, nytt moderkort samt minnen.

ser man till mitt behov, är en sandy bridge plattform mer lockande än att köra med en gammal.

Jacob Hugosson
Medlem

Varför får jag känslan av att Gigabyte och ASUS konstant kopierar varandra? 😉