Nvidias nya satsning på enheter dedikerade till att bryta kryptovalutor har fastnat på bild och Gigabytes variant av CMP 30HX gör nu sina rundor på internet.

Nvidia har en helt ny produktserie som kommer att lanseras inom kort. Denna bär namnet ”CMP” vilket står för Crypto Mining Processor. Inte helt förvånansvärt utifrån namngivningen rör det sig om dedikerade enheter för att bryta just kryptovalutor. Något som Nvidia hoppas på ska se till att efterfrågan på Geforce-enheter från personer som bryter kryptovalutor sjunker. Detta då allt färre gaming-fokuserade grafikkort hamnar hos faktiska gamers under den rådande krypto-trenden.

De bilder som läckt ut påminner väldigt mycket om partnertillverkaren Gigabytes kylanordningar för mellansegmentet under Turing-dagarna. Något som kanske inte är helt förvånansvärt då CMP 30HX bygger runt grafikprocessorna TU116-100. Samma krets som stod för hästkrafterna i grafikkortet GTX 1660.

Utifrån bilderna kan vi mycket väl se att det rör sig om enheter med en total avsaknad på bildanslutningar. Ett beslut som har kritiserats då dessa enheter med stor sannolikhet inte kommer att ha något värde på andrahandsmarknaden. Något som då förväntas leda till att dessa enheter helt enkelt kommer pryda soptippar runtom i världen så fort den rådande trenden med att bryta kryptovalutor är över.

Nvidias CMP 30HX kommer med ett TDP-värde på 125 W och en hashrate på 26 MH/s. Exakt vad dessa enheters riktpris kommer att lägga sig på är oklart. Dock behövs det en aggressiv prislapp för ta fokus från just Geforce-grafikkort och lätta på trycket på just Geforce-enheter under den rådande hårdvarubristen. Något som påstås vara Nvidias plan med lanseringen av dessa CMP 30HX-kort och dess syskon.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid