Gigabytes Brix-serie får nytillskott i form av en kompakt speldator för skrivbordet eller vardagsrummet, med diskret Pascal-grafik och upp till 32 GB minne.

Gigabytes spelanpassade Brix-modeller har vuxit långt bortom de små, kompakta minisystem som serien började med. Både Gigabyte och konkurrenterna satsar i allt större utsträckning på speldatorer som är ett mellanting mellan dessa kompakta system och en fullstor stationär speldator – resultatet är en kraftfull spelmaskin i ett format som kan liknas vid en spelkonsol.

En påkostad konsolersättare

Det senaste alstret från Gigabyte heter Brix Gaming GT. Datorn är tänkt att visas på CES, men har redan nu visats på företagets hemsida. Till skillnad från de mindre Brix-systemen är det här inte en barebone där lagring och minne monteras separat. Snarare är det en fullt utrustad speldator, som påminner om bland annat MSI Vortex eller Asus ROG G20-serie.

 Gigabyte Brix Gaming GT
ProcessorIntel Core i7-6700K
GrafikkretsNvidia Geforce GTX 1070
Nvidia Geforce GTX 1080
Minne16/32 GB DDR4
Lagring256 GB M.2-SSD
1 TB hårddisk (7 200 rpm)
NätverkEthernet (1 Gbps, Killer E2400)
Wifi 802.11ac
USB3 x USB 3.0
1 x Thunderbolt 3
Mått276 x 384 x 128 mm

Datorn har formen av en tillplattad cylinder, med ventilation som löper från datorns botten, genom kylanordningen och ut genom chassits topp. Detta för att hålla processorn (en Intel Core i7-6700K) och grafikkretsen (Geforce GTX 1070 eller Geforce GTX 1080) svala. Till detta hör 256 gigabyte (GB) M.2-SSD, 1 TB mekanisk lagring samt 16 eller 32 GB arbetsminne beroende på vilken modell du väljer.

Tanken med Brix Gaming GT är att erbjuda en kompakt speldator som klarar av 4K-gaming och VR. Den kan även ersätta en spelkonsol i vardagsrummet eller följa med på LAN. Det är dock löften vi har hört förr, och den stora frågan blir prissättningen. MSI:s motsvarighet Vortex snubblade just på sitt skyhöga pris, och i nuläget vet vi inte vad Gigabyte Brix Gaming GT kommer att kosta i butik eller när den kommer börja säljas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid