Världens näst största moderkortstillverkare Gigabyte har nu börjat sälja sina nya Socket AM3+ kompatibla moderkort på den japanska marknaden. Gigabyte använder sig precis som ASUS av nuvarande 8-serien av styrkretsar och ett av de moderkort som nu hittats på butikshyllor är Gigabyte GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1) som alltså stödjer kommande AMD FX.

AMD kommer att lansera sin nya AMD FX-familj av processorer under andra kvartalet 2011 och de första processorerna väntas finnas på marknaden under juni månad. Baserade på den nya Bulldozer-arkitekturen kommer processorkretsarna att kräva den nya Socket AM3+ plattformen för att fungera. Även om AMD kommer att lansera en ny 9-serie av styrkretsar för Socket AM3+ plattformen har både ASUS och Gigabyte sett till att man har moderkort med 8-seriens styrkretsar redo för de nya processorerna.

gigaam3

Gigabyte har som synes redan börjat ändra boxgrafik och specifikationer för att visa sitt nuvunna stöd för AMD FX, även om inte just processorseriens namn nämns, bara Socket AM3+. Även andra tillverkare väntas följa i dessa fotspår där bland annat ASRock redan lanserat sitt 890GM Pro3 R2.0 med den nya AM3+ sockeln.  

gigaam32

Gigabyte GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1) kommer med en svart processorsockeln som stödjer de nya AM3+ processorerna samt minnesfrekvenser på upp till DDR3-2000 genom överklockning. Något vi inte hittar på föregångaren GA-890FXA-UD5 (rev. 2.0).

ASUS har redan avslöjat att man i sin tur varit förutseende och stödjer de nya AMD FX-processorerna i alla revisioner av flera AMD 8-serie baserade moderkort. Vilka modeller det gäller finns mer information om här.

Gigabytes nya AM3+ moderkortet baseras på AMD 890FX styrkretsen och har en prislapp på motsvarande 1 550 kronor inklusive moms.

gigaam33

Källa: Akiba

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
BogeyBlackGoatKogsterJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Måste vara smidigt för tillverkarna när allt som krävs är en ny sockel och ett nytt bios så är det bara att köra. Lär borga för (som vanligt) överkomliga priser för moderkorten.

hymer
Medlem
hymer

När kommer den nya styrkretsen?

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”hymer”]När kommer den nya styrkretsen?[/quote]I samband med lanseringen av Bulldozer, dessa moderkort är väl ett bra val för entusiaster som vill ha ett moderkort redo så det bara är att slänga in en processorer när de väl finns i handeln… Ser personligen ingen direkt nytta av dessa AM3+ moderkort för det scenariot jag beskrev är knappast stort. Jag skulle inte lägga ned några pengar på ett nytt moderkort nu när man lika gärna kan köpa både processor och moderkort när Bulldozer väl är släppt. Jag väntar nog på moderkorten utrustade med 900-seriens styrkretsar. Jag tror knappast de kommer något… Läs hela »

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

Alltså bakåtkombabiliteten här får ju intel att framstå som amatörer(ingen bakåtkombabiltet what so ever).

Tänkte köpa ny mobo för UEFI så det blir ju ändå att vänta.

Man blir ju lite AMD fanboy av sånt här 🙂

Medlem
Kaleid

Intel dominerar så det är vettigt av dem att släppa nya sockets o chipset hela tiden…de tjänar ju mer pengar. De kunde förmodligen göra 1155 till 1156 men valde att inte göra det.

Mattias Halvarsson
Medlem
Mattias Halvarsson

[quote name=”Kaleid”]Intel dominerar så det är vettigt av dem att släppa nya sockets o chipset hela tiden…de tjänar ju mer pengar. De kunde förmodligen göra 1155 till 1156 men valde att inte göra det.[/quote]Visst de tjänar pengar på att tvinga kunder att köpa allt nytt vid uppgradering, men personligen gillar jag AMD mer då de gör sånt här, det får nog fler folk att köra på AMD just för att du kan ha flera system hemma och flytta delar mellan dem även fast det är flera generationers skillnad. Smidigt som tusan enligt mig 🙂 Har en ASUS bräda som stödjer… Läs hela »

Bogey
Medlem
Bogey

Mmm o undra på man saknar Amd ?

Med Intel får man byta plattform och minnenn hela tiden.