Gigabyte AB350N-Gaming Wifi kan bli ett av de första ITX-moderkorten till AM4 då AMD:s nya plattform ännu inte har några ITX-moderkort på marknaden.

Sockel AM4 och Ryzen 7 är här. Dock får användare som vill bygga ett Ryzen-baserat system i ITX-format vänta. AMD höll hårt på locket när det gällde information kring deras senaste lansering. Vilket nu har lett till att moderkortstillverkare hamnat på efterkälken när det gäller att designa ITX-moderkort för sockel AM4. Hittills har vi bara sett ett moderkort från Biostar på bild. Men nu har också Gigabyte visat upp sitt kommande AM4 ITX-moderkort.

Gigabytes skapelse går under namnet AB350N-Gaming Wifi. Som namnet antyder så är det baserat på AMD:s B350 chipset. Medans det inte finns några bilder på moderkortet i sig vid skrivande stund så har en bild som listar moderkortets egenskaper hittat sin väg ut på internet.

Moderkortet kommer att utrustas med bland annat metallförstärkta PCI-e platser. Även integrerat 802.11ac WiFi och Bluetooth 4.2, USB 3.1 Gen 2 portar med USB Typ-C tillgängligt och även RGB-belysning.

Inget lanseringsdatum fastställt för AB350N-Gaming Wifi

Gigabyte har ännu inte tillkännagett det nya moderkortet officiellt. Därför finns det vid skrivande stund inte heller några prisuppgifter eller möjligt lanseringsdatum att dela med sig utav.

AMD kommer att lansera sin processorfamilj Ryzen 5 i april. Om några moderkortstillverkare lyckas mini-ITX formfaktorn för AM4 tills dess återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sam Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sam
Medlem
Sam

Blev lite besviken när Biostar visade upp sina kort och dom saknade wifi och bt. AM4 Mini ITX med inbyggt Wifi och bt är precis det jag har suttit och väntat på.