Raspberry Pi i all ära men det finns många konkurrenter på marknaden. Arduino är en av många typer av enheter som kan användas som små datorer, sensorer eller liknande. Nu bekräftar Intel att deras Curie-processor snart kommer att byggas in i ett Arduino-kort kallat Genuino 101.

Små billiga datorer har blivit ett populärt inslag i datorentusiasters verktygslåda. Raspberry Pi kan exempelvis användas som hemmabiodatorer och så kallad Arduino-kort kan användas för allt från övervakningskameror till avancerade ringklockor. Nu försöker Intel ta sig in i branschen med en egen Arduino-enhet kallad Genuino 101, Arduino 101 i USA.

Många funktioner på köpet

Genuino 101 skiljer sig från många andra Arduino-kort genom att använda en Intel Curie-processor. Detta betyder att kortet har inbyggt stöd för Bluetooth och skeppas med en digital signal-processor samt accelerometer och gyroskop. Det betyder också att Genuino 101 är det första lättillgängliga kortet som erbjuder Intels lågenergiprocessor Quark som använder x86-strukturen i 32 bitar, utan att kräva så mycket energi som traditionella Intel-processorer kräver.

Lågt pris men få svenska detaljer

Likt många andra Arduino-kort kommer också Genuino 101 att säljas för ett relativt lågt pris. Vi vet inte exakt hur mycket kortet kommer att kosta i svenska kronor men vi vet att det kommer att säljas för 30 dollar i USA. Det skulle betyda att det troligen kommer att kosta runt 300 kronor i Sverige. Problemet för svenska konsumenter är att vi varken har något pris eller lanseringsdatum för Genuino 101 för den svenska marknaden i nuläget.

Intel Andrino 2

Källa: Intel

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid