På Tomshardware har man tagit en närmare titt på ett antal moderkort baserade på Intels nya chipsets 915P och 925X. De Intel-baserade moderkorten har farits med en hel del problem de senaste veckorna med återkallade kort och prestandaproblem. Så i stället för att koncentrera sig på prestandatester har man tittat närmare på kortens egenskaper och även fokuserat på de eventuella problem som tillkommer.


Vi får se lite mer av några intressanta saker vi tidigare rapporterat om här på NH. Bland annat ABITs nya externa systemmonitordisplay, uGuru Clock.


Vi får även lite mer kött på benen om ASUS PEG teknik som genom BIOS-inställningar kan överklocka systemets grafikkort. Först och främst verkar överklockningen enbart fungera på ATI-baserade grafikkort men huruvida detta stämmer exakt är svårt att säga då det fortfarande är stor brist på PCIe-grafikkort.
Man har även tagit reda på hur mycket de olika inställningarna gör i grafikkortsöverklockning på ett ATI Radeon X600. Vid snabbaste inställningen ökar GPU klockfrekvensen med 10% och minnet med 4%.


Det finns gott om annan information i artikel som täcker 9 olika moderkort från 7 olika tillverkare. Hela artikeln går att hitta här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid