Lanseringen av Nvidias flaggskeppsgrafikkort baserat på den nya Turing-arkitekturen inträffar senare idag efter en veckas fördröjning men Nvidias referensdesign, RTX 2080 Ti Founders Edition, försenas ytterligare.

Nvidias lansering av företagets nya RTX-grafikkort var till en början tänkt att ske i två steg. Först ut skulle Geforce RTX 2080 tillsammans med flaggskeppet RTX 2080 Ti lanseras samtidigt den 20 september.

Så blev inte fallet och 2080-modellen fick lanseras i sin ensamhet medans flaggskeppets lansering sköts upp med en vecka. Nvidia ska nu ha tagit kontakt med kunder som förbeställt företagets ”Founders Edition”-version av det kommande grafikkortet och bekräftat att leveransen försenats.

Den tyska hemsidan ComputerBase rapporterar hur Nvidia skickat ut mejl till kunder som förklarar hur leveransdatumet för det kommande grafikkortet har ändrats. Nu är datumet då RTX 2080 Ti Founders Edition anländer satt till någon gång mellan den 5 och 9 oktober.

I USA verkar Nvidias kunder däremot ha fått ett mer exakt leveransdatum. I en tråd på internetforumet Reddit har en amerikansk kund som beställt grafikkortet med referenskylare publicerat Nvidias mejl till kunden. I mejlet står det klart och tydligt att grafikkortet kommer att skicka med expressleverans och anlända den 5 oktober.

Exakt vad som ligger till grund för denna försening framgår inte i Nvidias mejl. Det har inte heller framkommit någon information som skulle tyda på att förseningen drabbat andra modeller förutom just Founders Edition som köps via Nvidia.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid