Nvidia sägs lansera de mobila varianterna av sin Geforce Pascal-serie lagom till spelmässan Gamescom och skillnaderna mot de stationära Geforce GTX 1000-korten ska vara minimal.

Nvidia har med sin Pascal-arkitektur omdefinerat vad vi förväntar oss i form av prestanda per watt i en högpresterande grafikkrets. Geforce GTX 1080/1070 och nykomlingen 1060 levererar alla riktigt imponerande prestanda utan att dra särskilt mycket energi.

Detta är något som Nvidia sägs nyttja till det yttersta med sin nya generation av bärbara grafikkretsar. Lagom till spelmässan Gamescom slår upp dörrarna den 17:e augusti ska Nvidia tillsammans med sina partners visa upp bärbara datorer med Geforce Pascal under huven.

Sägs slopa sitt ”m”-suffix

Det mesta talar för att de nya bärbara grafikkretsarna skiljer sig mycket litet från sina stationära syskon, i vissa fall sägs tom de bärbara varianterna komma med fler beräkningsenheter. Nvidia sägs av denna anledning slopa sitt ”m”-suffix och helt enkelt köra på samma namn för de bärbara kretsarna som de stationära, något man började med redan vid lanseringen av den mobila varianten av Geforce GTX 980.

De två kretsar som det hittills dykt upp information kring är de bärbara modellerna av Geforce GTX 1070 samt GTX 1060. Här sägs GTX 1070 Mobile något oväntat komma med 2 048 cudakärnor, upp från desktopmodellens 1 920 stycken. Den bärbara kretsen ska dock få något lägre klockfrekvenser och borde i slutändan ge snarlik prestanda. Kikar vi på GTX 1060 är det samma antal cudakärnor men något högre klockfrekvens för desktopmotsvarigheten. Minnesmängd, buss och frekvenser är dock identiska mellan de bärbara och stationära kretsarna.Geforce GTX 1070 Mobile

Nvidia har ännu inte gjort några officiella bekräftanden om sina nya Pascal-grafikkretsar men flera partners som Asus, MSI, Gigabyte och XMG sägs visa upp datorer med de nya grafikkorten på Gamescom. Datorer som i teorin ska ge lika hög grafikprestanda som sina stationära motsvarigheter. Värt att ta i beaktning är samtidigt att både kylningskapacitet och CPU-bestyckning kommer att påverka den faktiska prestandan i bärbara gamingdatorer.

Geforce GTX 1070 på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid