Nvidias spelströmningstjänst Geforce Now har blivit dyrare, Intel kan komma att avtäcka Xe HPG inom kort och Rocket Lake får ny teknik för turbofrekvenser.

Intel har ett gäng järn i elden. Tillverkarens senaste processorarkitektur kallad Rocket Lake har fått en ny teknik kallad Adaptive Boost som nu har detaljerats ytterligare. Samtidigt har man sina spelfokuserade grafikkort på väg som kan komma att avtäckas officiellt under nästa vecka. På tal om spel har Nvidia nu skruvat upp prislappen för sin tjänst Geforce Now för de kunder som inte redan prenumererar.

 

Intel kan avtäckta Xe HPG nästa vecka

Intels grafikdivision har via Twitter publicerat ett kort videoklipp relaterat till Xe HPG. Företagets grafikkortssatning med fokus på just datorspelande. Ett dolt meddelande i videoklippet kunde snabbt avkodas och resultaten är en hemsida för Xe HPG som till synes pekar mot att familjen kan avtäckas officiellt nästa fredag.

Läs mer hos Kitguru.

 

Activision Blizzard Bethesda

Nvidia dödar Geforce Now Founder’s Edition

Nvidias spelströmningstjänst Geforce Now har fram till nu haft ett prenumerationsval kallat Founder’s Edition. Denna hade en prislapp på fem dollar i månaden och gav kunder möjligheten att spela spel med raytracing aktiverat i sessioner på upp till sex timmar åt gången. Nu har planen gått i graven och Nvidia har nu introducerat ”Priority”-planen med dubbelt så hög prislapp.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Intel Adaptive Boost ska öka flerkärnig turbo

Upplåsta i9-processorer ur Intels elfte generations Core-processorer får tillgång till tekniken Adaptive Boost. Denna ska likt Thermal Velocity Boost (TVB) låta processorkärnor öka sina klockhastigheter beroende på den tillgängliga kylkapaciteten och strömtillförseln. Till skillnad från TVP är denna nya teknik menad att öka processorernas flerkärniga prestanda.

Läs mer hos Wccftech.

 

Risk för smartphonebrist under 2021

Bristen på kretsar för grafikkort och processorer är inte begränsad till datorer. Nu verkar smartphonebranschen riskera leveransproblem. Enligt nya uppgifter har Qualcomm problem att hålla uppe takten. Företaget ska nu fokusera på dyra komponenter med höga marginaler. Det riskerar att främst skapa tillgångsproblem för billiga modeller.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.se

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid