Nvidias tjänst för spelstreaming kallad Geforce Now har varit i beta-stadiet i omkring ett och ett halvt år. Något som till slut har ändrats och tjänsten är officiellt tillgänglig för spelsugna.

Efter att ha gått igenom beta-tester och dylikt sedan sommaren 2018 har Nvidia nu släppt lös sin tjänst för streaming av spel kallad Geforce Now. Med ett upplägg som skiljer sig från andra tjänster som finns tillgängliga idag hoppas Nvidia kunna roffa åt sig en del av kakan.

Geforce Now låter PC, Mac och Android-användare avnjuta speltitlar som strömmas direkt från Nvidias egna servrar. Även ägare av Nvidia Shield TV-enheter kan nyttja tjänsten för att spela direkt på en TV-apparat.

Till skillnad från tjänster som Google Stadia där användare får tillgång till hårdvaran i Googles servrar och Stadias egna spelbibliotek fungerar Geforce Now lite annorlunda.

Medans prenumeranter fortfarande får tillgång till den hårdvara som huseras i Nvidias servrar och en rad gratisspel är det användarnas egna spelbibliotek som ligger i fokus. Via Nvidias servrar kan användare logga in på spelplattformar som till exempel Steam eller Epic Games Store och sedan strömma sina redan ägda speltitlar till den dator eller surfplatta man vill spela på.

Geforce Now kommer att finnas i två olika utförandet. En gratisversion där användare kan avnjuta sina spelbibliotek på håll i upp till en timme åt gången. Gratisutförandet kommer dock med en risk för att behöva sitta i kö för att komma åt tjänsten.

Den som däremot väljer att haka på betalversionen av Geforce Now kommer få betala 59 kronor i månaden och får tillgång till spelsessioner på upp till sex timmar åt gången samt behöver inte oroa sig för att sitta i någon digital kö.

Betalversionen kommer även med valet att nyttja RTX-teknik som raytracing eller DLSS i de speltitlar som kommer med stöd för dessa tekniker.

Sett till systemkraven Nvidia satt för tjänsten rör det sig om en uppkoppling på minst 15 Mbit/s för att spela i 720p-upplösning vid 60 bildrutor per sekund eller 25 Mbit/s för att spela i 1080p vid 60 bildrutor per sekund. Nvidia erbjuder i dagsläget inget alternativ för att spela i 4K-upplösning. Den som vill strömma sina spel trådlöst rekommenderar att ha en tillgänglig 5 GHz-router. Nvidia har inte heller något stöd för 32-bitarsversioner av Windows och vad gäller Android-enheter är det Android 5.0 eller senare och stöd för OpenGL ES3.2 eller senare som är kravet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid