Nvidias toppmodeller i Titan-familjen av grafikkort har alltid varit påkostade historier och med ett amerikanskt riktpris på 999 dollar var det tidigt fastslaget att även nykomlingen Geforce GTX Titan X skulle bli en dyr investering. Med en hög dollarkurs visar det sig nu samtidigt att Titan X blir dyrare än först uppskattat när prislappen landar på 11 999 kronor i svenska butiker.

Flera svenska återförsäljare har under onsdagseftermiddagen listat sina förhandsbokningar för Geforce GTX Titan X och leveransdatumen står spikade till slutet av mars månad. Det mest uppseendeväckande är dock priset på grafikkorten som med Nvidias referensdesign landar på 11 999 kronor inklusive moms. Tusenlappen mer än vad de första prisuppgifterna under lanseringsdagen indikerade och runt 3 000 kronor dyrare än riktpriset för Geforce GTX Titan Black när förträdaren lanserades i februari förra året.

TitanXpris

Nvidia Geforce GTX Titan X är samtidigt det i särklass kraftfullaste grafikkortet med en ensam GPU på dagens marknad. Med sina 3 076 cuda-kärnor och hela 12 gigabyte grafikminne slog grafikkortet knock på konkurrenterna när NordicHardware kikade närmare på prestandan i det kraftfulla grafikkortet.

Det fullskaliga testet av Nvidia Geforce GTX Titan X hittar du här nedan.https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/grafik_guide_prestanda.png

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid