Med gener från värstingen Titan X säger ny nya färska uppgifter att Geforce GTX 980 Ti utrustas med en GPU som bär utvecklingsnamnet GM200-310. Grafikkretsen ska paras med en GDDR5-minnesbuffert på 6 gigabyte, hälften mot vad vi hittar på Titan X men 50 procent mer än i syskonet Geforce GTX 980.

Nvidia sägs vara mer eller mindre färdiga med utvecklingen av sitt nästa flaggskepp på konsumentmarknaden av grafikkort. Med namnet Geforce GTX 980 Ti ska grafikkortet ta upp kampen med AMD:s kommande flaggskepp Radeon R9 390X. Vi har tidigare hört rykten om att GTX 980 Ti ska byggas på ett snarlikt kisel som påkostade GTX Titan X – något nu ska bekräftats i nya uppgifter till Videocardz.com.

Enligt uppgifterna bygger grafikkortet på en GPU som heter GM200-310. Även om det ännu inte finns några detaljerade specifikationer kring kretsen tyder det mesta på att vi får se samma antal cuda-kärnor som i Titan X, 3 072 stycken. En rejäl ökning från de 2 048 cuda-kärnor som huseras i GTX 980.

Geforce GTX 980 Ti sägs piska GTX Titan X i spel

Det som däremot sägs vara klart är minnesbestyckningen där Nvidia som väntat väljer att halvera den gigantiska minnesbufferten på Titan X. Nedgraderingen från 12 gigabyte till 6 gigabyte bör dock ge ytterst liten inverkan på prestanda i spel och gör det samtidigt möjligt för Nvidia att sänka produktionskostnader och den slutgiltiga prislappen. Tidigare uppgifter, obekräftade sådana, talar också om att GTX 980 Ti ska piska självaste Titan X i spel, detta med hjälp av högre GPU-frekvenser direkt från fabrikshyllan.

Det som också bekräftas är uppsättningen skärmanslutningar där Nvidia valt att gå på tre Displayport 1.2, en HDMI 2.0 samt en DVI-I anslutning – samma uppsättning som används på Titan X samt GTX 980.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/grafik_guide_prestanda.pngTillverkare får fria händer med grafikkortskylarna

Sedan tidigare har det också avslöjats att tillverkare kommer få fria händer när det gäller grafikkortens kylningsystem vilket öppnar upp för betydligt större variation och effektivare lösningar än Nvidias trots allt kapabla referensmodeller.

Geforce GTX 980 Ti väntas lanseras i samband med Computex 2015 som går av stapeln i början av juni månad. Prislappen är däremot oklar men uppskattas ligga på drygt 7 000 kronor.

Källa: Videocardz

Läs även:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Skuggan777LoppanHAnton Karmehedzapp Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Zapp
Medlem
Zapp

displayport 1.2[b]a[/b], minsann. Intressant…

LoppanH
Medlem
LoppanH

Jag inser att mitt kreditkort snart ska plockas fram då och att jag får tacka mitt 780ti för tiden som varit.

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Hade hoppats på mer minne och lägre pris faktiskt.
Mina gamla 680’s får fortsätta svettas tills Pascal kommer som lär bli närmast en revolution med tanke på hur länge man suttit fast på 28nm nu. Borde bara vara ett drygt år kvar tills dess förhoppningsvis. Staplat DRAM med 14nm om Samsung kan leverera 14nm HP tills nästa år.