NVIDIA förbereder sig för flera nylanseringar på grafikkortsmarknaden och ett av dessa är nya mellanklasskortet GeForce GTX 550 Ti. Grafikkortet som väntas lanseras i mitten av mars använder sig av en ny GF116 GPU som enligt flera europeiska datorhandlare stoltserar med 192 CUDA-kärnor och en 128-bit bred minnesbuss.

PNY GeForce GTX 550 Ti är det kort som ni hittat ut i flera prislistor på Internet och ser ut att få en prislapp på runt 1 600 kronor inklusive moms. Trots sin mellanklassinriktning har NVIDIA alltså valt att placera kortet i sin GeForce GTX 5xx-serie där de 192 CUDA-kärnorna får hjäp av 32 st. texturenheter och GPU-frekvensen sägs ligga på 900 MHz medan CUDA-kärnorna tuffar på i det dubbla, 1 800 MHz. Huruvida detta är NVIDIA:s referenser eller helt enkelt en egen specifikation från PNY är ännu oklart.

Den 128-bit breda minnesbussen kopplas till 1GB GDDR5 RAM som med en klockfrekvens på 4 100 MHz ska hålla GF116-kretsen välmatad med data. Med ovan nämnda specifikationer ska grafikkortet få en strömförbrukning på maximalt 110 watt. 

Om de specifikationer som nu publicerats på europeiska datorbutiker stämmer återstår att se, likaså vart grafikkortet landar prestandamässigt. Men lanseringen väntas ske den 15 mars enligt tidigare rykten.

Källa: Geizhals.at

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish BerserkAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Med andra ord detta kortet kommer att kosta ungefär lika mycket som ett GTX 460 men den baseras på ett GTS 450? Hur ska man klämma ur tillräcklig prestanda ur det kortet?

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Anton Karmehed”]Det är en mycket intressant ekvation helt klart, men vi ska nog inte dra allt för stora växlar på dessa uppgifter ännu. Både specs och priser kan komma att skilja sig, även om det är en jäkla massa butiker som redan listat kortet.[/quote]

Nej vi får hoppas att dom har fel. Men som du säger är det många butiker som pekar mot samma sak.