NVIDIA har inte bara byggt om grafikkretsen på GeForce GTX 460, man har även sett till att skräddarsy en kylare för sitt nya mellanklasskort. Som vi tidigare avslöjat är överklockningspotentialen stora och nu får vi även svar på hur kylaren ser ut.

De första bilderna av NVIDIAs GeForce GTX 460 referenskort har publicerats på den asiatiska hårdvarusajten Expreview och bilderna bekräftar det vi tidigare rapporterat, att GF104 grafikkretsen blir rektangulär i formen och att även kretskortet bantas tillsammans med själva GPUn.

NVIDIA_GTX460__01

Kylflänsen som täcker hela kortet använder sig som väntat av en heatpipe-design och utrustas med en stor centrerad fläkt rakt över grafikkretsen. Kylaren täcker två expansionsplatser och i övrigt kan vi se att kortet är utrustat med dubbla 6-pins PCIe strömkontakter samt dubbla DVI-utgångar och en mini-HDMI utgång.

NVIDIA_GTX460__02

Tidigare uppgifter har sagt att kortet väntas nå klockfrekvenser en bra bit över 800 MHz helt utan modifikationer och med en smärre spänningsökning ska även 900 MHz+ vara fullt möjligt. Något vi ser fram emot att testa på egen hand.

NVIDIA_GTX460__03NVIDIA_GTX460__04

6
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob HugossonAnton KarmehedImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Dubbla 6-pins PCI Express på ovansidan eller på baksidan? Hoppas på ovansidan, passar bättre i chassit då.

Micke
Gäst
Micke

Sorry…till mikael@skogqvist.com

Jacob Hugosson
Medlem

Med längre kort är detta den bästa lösningen imo, men på så passa korta kort är nog lösningen dom tagit på GTX460 att föredra för de flesta.

GTX460 känns som Nvidia:s come-back så hoppas på succé när det släpps :side: