Välkända överklockaren Kingpin har lyckats skrämma Nvidia Geforce GTX 1080 Ti Founders Edition förbi 2,5 gigahertz klockfrekvens och plockat nya världsrekord.

Pascal fortsätter att överraska när det kommer till överklockning. Nvidias senaste grafikkort, GTX 1080 Ti har nu lyckats komma upp i klockfrekvenser över 2,5 gigahertz (GHz) tack vare överklockaren Kingpin och en rejäl dos exotisk kylning.

Kingpin lyckades sätta ett nytt världsrekord i 3DMark Time Spy med sin imponerande överklockning. Grafikkortets GPU var överklockad till 2,481 GHz men ska under testet ha fortsatt att öka sin turbofrekvens till upp över 2,5 GHz. Grafikkortets 11 gigabyte (GB) GDDR5X-minne var även det överklockat till 12,5 GHz från de 11 GHz som minnet har som standardfrekvens.

Det rekordbrytande systemet var även utrustat med en Intel Core i7-6950X överklockad till 5,1 GHz samt 32 GB DDR4-minne med en klockfrekvens på 3 200 megahertz (MHz). Detta system lyckades få ett testresultat på 13 291 poäng i Time Spy. Grafikkortet i sig fick en poäng på 13 120 poäng, vid standardfrekvenser ska grafikkortet ha fått en poäng på mellan 9 000 och 9 500.

GTX 1080 Ti överglänser Titan X i överklockning

Det mest intressanta här är att resultaten i 3DMark Time Spy är långt över vad på pappret något kraftfullare Titan X lyckats åstadkomma. Nvidias Pascal-baserade Titan X-grafikkort har förvissa samma GPU som GTX 1080 Ti men 1GB mer grafikminne och en bredare minnesbuss. Nyckeln till de imponerande prestandaresultaten är kort och gott högre klockfrekvenser på grafikkretsen jämfört med Titan X Pascal.

Geforce GTX 1080 Ti FE vs. Titan X Pascal (Båda med GP102 GPU Bildkälla TPU)

Detta kommer från en kraftigare spänningsdel och ett finslipat kretskort hos 1080 Ti. Då bör även kommande partnerkort med än mer påkostade kretskort och överdimensionerade spänningsdelar resultera i ytterligare överklockningsframsteg.

Goda nyheter för GTX 1080 Ti konsumenter, mindre roliga för de som nyligen investerat i det tokdyra superentusiastkortet Titan X.

Partnertillverkade GTX 1080 Ti på väg – men räkna med högre priser

Topp 6 GTX 1080 Ti på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Intressant att NVidia valt att ge GTX 1080 Ti en kraftigare bestyckning när det gäller spänningsförsörjning änTitan X och ändå sälja det till bra mycket lägre pris.

Är ju helt klart att Titan X inte har samma möjlighet till överklockning!