Grafikkortsmarknaden har inte gått på semester och särskilt NVIDIA jobbar flitigare än någonsin på nya lösningar. I kölvattnet av sin lansering av GeForce GTX 460 börjar man nu förbereda sig för sina första budgetlösningar där toppmodellen GTS 450 sägs dyka upp i september.

GeForce GTS 450 ska som bekant använda sig av NVIDIAs tredje Fermi-GPU, GF106. Några konkreta specifikationer för den nya grafikkretsen finns inte ännu där vi främst intresserar oss för antalet CUDA-kärnor. Men med ett 128-bit minnesgränssnitt ska grafikkretsen kopplas samman med upp till 1GB GDDR5-minne.

Nu säger nya uppgifter att NVIDIA GeForce GTS 450 ska komma med en GPU-klockfrekvens på 789 MHz, vilket skulle göra kortet till det snabbast klockade hittils i Fermi-familjen. Detta parat med GDDR5 minne med en effektiv klockfrekvens på 3 760 MHz.


GeForce GTS 450 i tidigare läckta kretskortsritningar

Uppgifterna som publicerats på den turkiska hårdvarusajten Donanimhaber säger också att lanseringen alltså flyttats från slutet av augusti till den 13 september. När kortet väl dyker upp på marknaden väntas prislappen ligga på runt 1 500 kronor inklusive moms. Lillebror GeForce GTS 250 sägs också hitta ut på marknaden i samma veva.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid