GeForce GTS 450 är NVIDIAs senaste alster på grafikkortsmarknaden. Kortet har kanske inte den högsta basprestandan, men det finns överklockningspotential som heter duga. Något som nu bekräftats på allvar där ett ASUS GTS 450 TOP pressats till hela 1 120 MHz med en kraftig kylfläns.

Den rumänska hårdvarusajten lab501.ro använde sig av den välbekanta GPU-kylaren Thermalright Spitfire och i en längre överklockningsguide har man gått igenom allt från kretskortets olika strömfaser till hur man lättast lyckas med en spänningsmodifikation av kortet. Något som givetvis avslutas med rejäla överklockningstester där man faktiskt med standardkylaren når hela 1 030 MHz, om än med en ökning av spänningen till 1,215V.

Med Spitfire-kylaren på kortet nådda men alltså ännu högre och kunda genomföra tester i både 3DMark03/3DMark05 med 1 1120 MHz GPU-klockfrekvens, medan man i 3DMark Vantage fick nöja sig med 1 110 MHz. Samtidigt som grafikminnena

P1180163

Vi ser med spänning fram emot liknande tester med extremare kylmetoder, men utan tvekan har NVIDIAs GF106 GPU gott om utrymme för överklockning. Hela artikeln (översatt med google translate) med resultat och bilder finns att hitta här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid