GeForce GTS 450 ser ut att bli NVIDIAs nästa Fermi-baserade grafikkort och när mellanklasskortet dyker upp i slutet av augusti blir det med ännu en ny GPU som går under utvecklingsnamnet GF106. Grafikkortet ryktas komma med ett 128-bit minnesgränssnitt och 1 GB GDDR5 minne.

Uppgifterna som publicerats på den turkiska hårdvarusajten Donanimhaber påpekar att kortet inte kommer att bygga kring en specifik referensdesign utan att NVIDIA ger sina partners större friheter att utveckla egna modeller. Något som bådar för ett brett utbud av produkter direkt från lanseringsdagen.

Hur den nya GF106 kretsen skiljer sig från dagens GF100 samt GF104 kretsar är något oklart. Men med största sannolikhet har NVIDIA kopplat loss ytterligare några CUDA-kärnor för att sänka tillverkningskostnaderna så att man kan sälja korten för runt 1 500 kronor inklusive moms.

Lanseringsdatumet som sägs vara satt till slutet av augusti stämmer överrens med tidigare rykten, men fortfarande ska all information om NVIDIAs kommande kretsar tas med en nypa salt då det fortfarande handlar om obekräftade uppgifter.

460core

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehednussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Gäst
nussse

Undra om även denna kommer ha monteringshålen felmonterade som på gtx460?