Hårdvarubristen fortsätter vara påtaglig och grafikkort blir allt mer sällsynta men Geforce GT 730 kan komma att underlätta något. Åtminstone ser det ut att vara MSI:s plan som nu återlanserar den gamla grafikkortet.

Ett sju år gammalt grafikkort återvänder nu till marknaden. Något som bevisar hur pass låg tillgång det finns på den senaste generationens hårdvara. MSI ska nu återintroducera Kepler-baserade grafikkortet Geforce GT 730.

Det låter kanske som en helt onödigt produkt att sjösätta men många processorer idag kommer utan integrerade grafikkretsar. Till exempel AMD:s Ryzen-processorer som inte ingår i deras något små APU-familjer och Intels F-serier av processorer. Då bristen på grafikkort är så pass påtaglig innebär det att den som köper en ny processor idag riskerar att stå utan någon form av videosignal ut ur sin dator.

Det är då här Geforce GT 730 kommer in. Det rör sig inte om någon enhet som lär driva några nyare speltitlar utan problem. Grafikkortet erbjuder blygsamma 384 CUDA-kärnor, 2 GB DDR3-minne vid 1 600 MHz genom en 64-bit bred minnesbuss och en maximal klockfrekvens på 902 MHz. Det är dock ett sätt för konsumenter att kunna färdigställa nya datorbyggen i vänten på att det generella läget förbättras.

Grafikkortet drar endast 23 W och MSI rekommenderar ett nätaggregat med en effekt på 300 W som minst tillsammans med enheten. Då det inte rör sig om några ultrahöga specifikationer eller strömförbrukning kan enheten kylas passivt.

Något som är värt att påpeka är det faktum att arkitekturen Kepler som Geforce GT 730 bygger på snart kommer att bli av med sitt officiella stöd från Nvidia. Tidigare har det framkommit att Kepler-arkitekturen kommer att förlora drivrutinsstöd efter R470-serien av drivrutiner från Nvidia. En serie som tros vara aktuell fram till det fjärde kvartalet i år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid