Small preview image

GeForce 8-serien kommer att utökas ordentligt under 2007 och precis som AMD/ATI har NVIDIA en bred produktplan att arbeta utefter. OC Workbench har nu återigen lyckats få tag på information om de grafikkretsar som vi kan komma att se under året och denna gång är det alltså NVIDIAs sortiment. GeForce 8-serien som baseras på G80-arkitekturen kommer alltså att breddas och vi kan räkna med fyra nya serier vad det verkar, GeForce 89xx, GeForce 86xx, GeForce 83xx och GeForce 81xx. Det ska bli mycket intressant att se hur NVIDIA lyckats med sina medel och budgetmodeller men vi kan inte låta bli att kika lite närmare på GeForce 89xx-serien som kommer bli det primära vapnet mot AMD/ATI R600 och deras nya flaggskepp Radeon X2800.



Enligt den specifikationstabell som nu dykt upp kommer GeForce 89xx-serien att använda sig av 128 shader processorer för toppmodellerna precis som GeForce 8800-serien erbjuder idag. Andra rapporter har pekat på en ökning i antalet shader processorer men så verkar alltså inte vara fallet enligt dessa uppgifter.


Klockfrekvenserna kommer däremot att ökas märkbart både på GPU och minne. Tillverkningstekniken har krympts till 80nm och NVIDIA kommer att använda GDDR4-minne för första gången. Man ser också ut att satsa på ett nytt dual-GPU kort i form av GeForce 8950GX men här ser det ut att vara 96 shader processorer per GPU som dagens G80-kretsar ser ut.


Se här nedan hela listan över de 13 olika modeller som NVIDIA väntas erbjuda i GeForce 8-serien under året. Intressant läsning med lite få specifikationer och uppskattade priser.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid