Jag fick precis in vårt första retailexemplar av GeForce 6800 (icke-Ultra). Alla rykten och all information vi fått hittills har pekat på att detta kort skulle utrustas med tolv stycken pipelines men nu kan vi bekräfta att kortet enbart har åtta pipelines.


Coren går i 335 MHz medan minnet är klockat till 700 MHz. Mycket väl fick vi också en fillrate på 2607.89 MP/s då vi testade kortet lite snabbt. Den teoretiska maxgränsen för ett kort på 335 MHz med 8 pipelines ligger på 2680 och alltså kan vi med stor säkerhet intyga att GeForce 6800 enbart har 8 pipelines. (Vi testade även att överklocka minnet för att försäkra att vi inte var bandbreddsbegränsade men detta påverkade inte resultaten mer än cirka 10 MP/s.)


Vår roundup av årets nykomlingar på grafikkortsfronten bör bli klar innan DreamHack, just nu väntar vi på nya drivrutiner från nVidia som från början var utlovade till den 6:e men som uppenbarligen blivit försenade.


OBS: Vi har nu fått reda på att det vanliga 6800 inte ska ha åtta pipelines utan 12 precis som indikerats tidigare. Felet ligger tydligen i BIOS:et. Det som är intressant dock är att vi nu har starka skäl att tro att en version med 8 pipes kommer att lanseras förr eller senare.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid