Nvidia har lanserat en ny drivrutin vid namn Geforce 431.18 som siktar på att lösa en rad problem med bland annat laptop-modeller från Asus, speltiteln Shadow of the Tomb Raider samt Grand Theft Auto 5 som alla upplevt olika buggar den senaste tiden.

Användare av Asus bärbara datormodeller GL703GS och GL502VML vill förmodligen ta och installera Nvidias senaste drivrutin. Detsamma gäller användare av grafikkortsmodeller baserade på arkitekturen Pascal eller Turing. Åtminstone om Shadow of the Tomb Raider eller Grand Theft Auto 5 är några speltitlar som brukar avnjutas.

Nvidias senaste drivrutin kallad Geforce 431.18 är en så kallad ”hotfix” som inte är menad att lägga till optimeringar eller kompatibilitet med ny mjukvara hos tillverkarens hårdvara. Den siktar endast på att åtgärda problem med tidigare nämnda datorer och speltitlar.

Sett till de problem Asus-datorerna upplevt har det handlat om blåskärmar som har kunnat inträffa när datorerna väckts från viloläge.

När det kommer till speltitlarna har Shadow of the Tomb Raider haft problem med Pascal-baserade grafikkort och användare har kunnat uppleva krascher av spelet. Även ”TDR” (Timeout Detection and Recovery) där Windows känner av problem med grafikkorten och återgår till en fungerande skrivbordsmiljö genom att återställa grafikkorten har varit ett problem. Spelets interna prestandatest har även uppvisat abrupta krascher när raytracing varit aktiverat.

För Grand Theft Auto 5 har det funnits ett problem som kunnat orsaka visuella buggar i form av flimrande texturer när kantutjämningstekniken MSAA varit i bruk. Denna och samtliga tidigare nämnda problem i denna artikel ska ha åtgärdats med Geforce 431.18.

Den senaste drivrutinen finns att ladda ned från Nvidias hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid