Geekbench databas har stått för otaliga tidiga prestandaresultat för kommande hårdvara genom åren. Detta kommer dock att få ett slut då testsvitens utvecklare nu valt att inte lista dessa prestandaresultat i programmets databas.

Även om syntetiska testsviter inte ger den bästa indikatorn på faktiskt prestanda när det kommer till vanlig användning av hårdvara är de fortfarande mycket populära stresstest. Ett av dessa är Geekbench vars databas med prestandaresultat gett oss många förhandstittar på prestandan hos kommande hårdvara genom åren.

Detta kommer dock att få ett slut nu. Testsvitens utvecklare Primate Labs har nu bekräftat att man inte längre kommer lista icke-lanserad hårdvaras testsiffror i sin databas. Detta innebär att vi inte längre kommer få se tidiga siffror för prestandan hos produkter som Intel Alder Lake eller AMD Zen 4 i databasen. Denna förändring inkluderar allt från ingenjörsexemplar till hårdvara som kanske inte är mer än en vecka från lansering.

Exakt vad det är som fått Primate Labs att uppdatera Geekbench databas på detta vis förklaras inte i företagets pressmeddelande. Inte helt förvånansvärt spekuleras det dock om att det rör sig om klagomål från hårdvarutillverkare som till slut fått utvecklaren att se över vad som listas i databasen och inte.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid