Gears of War 4 blir det första spelet i serien som släpps till PC parallellt med Xbox – nu har Microsoft gått ut med de officiella systemkraven för PC-spelare.

Spel- och teknikmässan Gamescom är i rullning i Köln, och Microsoft skyltar flitigt med nya titlar till både Windows och Xbox. Den populära Gears of War-serien kommer med sin fjärde titel även till PC, med fullt stöd för 4K-upplösning, ultrabreda skärmar och HDR.

Systemkrav till PC

Nu har Microsoft gått ut dels med en ny trailer och dels med officiella systemkrav, från minimumkrav och upp till ideala komponentval. Den som nöjer sig med lägre detaljnivå och upplösning kan till exempel komma undan med ett billigare grafikkort, med ett Geforce GTX 750 Ti eller Radeon R7 260X som lägsta rekommendation. Även i en sådan dator listas som minst en fyrkärnig processor, 8 gigabyte arbetsminne och 80 gigabyte lagring.8iaeAg69n5mSmy6TnQ2co6

Den som vill skruva upp inställningarna ytterligare bör dels satsa på en lite kraftfullare processor, och dels ett mer påkostat grafikkort i vad som nu utgör den nya mellanklassen. På AMD-sidan rekommenderas ett Radeon R9 290X eller ett Radeon RX 480, och på Nvidia-sidan rekommenderas ett Geforce GTX 970 eller ett Geforce GTX 1060. Mängden arbetsminne och lagring är dock oförändrade.

Vill du få ut som mest av spelet, exempelvis med 4K-upplösning och högre detaljnivå, är det däremot toppmodellerna i AMD:s och Nvidas sortiment som gäller, med ett Radeon R9 Fury X, Geforce GTX 980 Ti eller Geforce GTX 1080. Här ökar det rekommenderade arbetsminnet till 16 gigabyte, och medan lagringsutrymmet är oförändrat så rekommenderas installation på en SSD.

Gears of War 4 lanseras den 11 oktober till Windows 10 och Xbox One, kommer även gå att förhandsboka – i regel avråder vi dock från att förköpa ett spel innan det kommit ut ordentliga tester.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid