Efter att felet bakom Alien: Colonial Marines allt annat än smarta datorstyrda fiender uppdagats letar utvecklaren Gearbox nu efter någon som vill korrekturläsa framtida kodrader efter möjliga stavfel.

Spelet Aliens: Colonial Marines lanserades år 2013. Det fick motta hård kritik på flera punkter, bland annat för den mer eller mindre urusla programmeringen av spelets utomjordiska antagonister.

Nyligen upptäcktes det av en medlem på hemsidan ModDB att felet med dessa datorstyrda utomjordingar var på grund av ett enda litet stavfel. I en av spelets .INI-filer fanns det en kodrad som skulle innehålla ordet ”tether”, dock var ordet felstavat som ”teather”. Denna extra bokstav var en stor anledning till att de datorstyrda utomjordingarna betedde sig allt annat än optimalt i spelet.

Efter att detta blivit allmänt känt har studion bakom Aliens: Colonial Marines, Gearbox Software, nu gått ut med en jobbannons. I annonsen nämner studion hur man letar efter en ”Programming Copy Editor” som kan korrekturläsa kod.

Den person som lyckas få jobbet kommer att ha ett enda ansvar: att läsa igenom all framtida kod och göra sig av med stavfel som kan ha uppstått. Det enda Gearbox kräver är att personen som ansöker har en förkärlek till att leta rätt på just stavfel.

Gearbox

Huruvida studion är seriös med sin annons låter vi vara osagt. Gearbox är däremot kända för att kunna ta till humor och driva med sig själva en hel del. För att öka mängden humor i sin annons kräver studion även att den som ansöker om jobbet svarar på frågan: stavas det ”tether” eller ”teather”?.

Chansen att annonsen faktiskt skulle leda till att en person får ett jobb som går ut på att korrekturläsa hiskeliga mängder kod kan anses som relativt liten. Gearbox får dock ett plus i kanten för sin självdistans.

Det kan ju aldrig skada att skicka in en ansökan. Eller hur?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

De får se till att korrläsaren har en röd tröja; sen blir allt bra… 😛

Såklart detta är ett skämt. Att korrläsa datorkod manuellt skulle vara ett orealistiskt hästjobb utan dess like. Dock kunde ju Gearbox satsa på bättre sanity checking i sin mjukvara, typ ge felmeddelanden för odeklarerade/icke-existerande variabler eller funktionsnamn och så vidare.