Gearbox har nu meddelat att man kan bryta sitt samarbete med spelnyckelförsäljaren G2A, om denne inte drastiskt ändrar sin affärsmodell.

Spelutvecklaren Gearbox och spelnyckelförsäljaren G2A har för närvarande ett distributionssamarbete för samlingsversionen av Gearbox-spelet Bulletstorm: Full Clip Edition. Dock kan detta samarbete vara över innan det har börjat ordentligt då Gearbox mötts av många negativa reaktioner över samarbetet.

Stulna nycklar och bedrägeri i bagaget

Efter att den populära Youtube-profilen John Bain, även känd som Totalbiscuit, annonserade via Twitter att han inte kommer att täcka Gearbox-spel längre på grund av samarbetet så har nu spelutvecklaren ställt flertalet ultimatum till sin samarbetspartner.

G2A Gearbox TotalBiscuit

G2A är en hemsida där användare kan köpa och sälja serienycklar till spel. Dock har hemsidan inga ordentliga medel att förhindra att nycklar som från början införskaffats via kortbedrägeri eller dylikt säljs genom tjänsten. Detta har i sin tur lett till att företaget har fått ett sämre rykte och flertalet spelutvecklare har berättat att hemsidans tvivelaktiga affärsmodell har kostat spelutvecklarna stora summor pengar

Gearbox ställer krav på G2A

Istället för att tvärt avsluta samarbetet så har Gearbox nu ställt flertalet krav på G2A. Kraven är rent generellt att återförsäljaren ska vidta flertalet åtgärder för att förhindra att stulna serienycklar säljs via deras hemsida.

Bland annat så är ett av kraven att tilläggstjänsten kallad G2A Shield (en form av bedrägeriskydd) ska finnas tillgängligt utan extra kostnad för alla kunder inom 30 dagar. Gearbox har även krävt att G2A ska införa en tjänst som låter spelutvecklare och distributörer att anmäla stulna serienycklar. Detta krav ska vara uppfyllt inom 90 dagar som företagens samarbete ska fortsätta.

Gearbox har sagt att om dessa krav inte uppfylls inom det tidsspann som man satt ut så kommer samarbetet att avslutas. Det finns dock en chans att samlarboxen av Bulletstorm: Full Clip Edition lanseras ändå. Det är nämligen inte Gearbox utan spelutvecklaren People Can Fly som äger rättigheterna till spelet. Det innebär att även om Gearbox drar sig ur samarbetet så kan People Can Fly komma att bestämma sig för att fortsätta, antingen via G2A eller andra kanaler.

Varken People Can Fly eller G2A har vid skrivande stund lämnat någon form av offentligt uttalande om tvisten.

Lägsta pris på Prisjakt.se

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz