Small preview image

Gateway XHD3000 är det senaste tillskottet på den allt mer växande marknaden för stora LCD-monitorer. Med en bildpanel på hela 30″ har Gateway siktat in sig på det riktiga toppskiktet där vi bland annat hittar produkter från Apple, Dell och Samsung. Precis som konkurrerande produkter i denna klass stödjer XHD3000 en upplösning på 2560×1600 bildpunkter. Kontrastförhållandet är också i paritet med konkurrenternas, 1000:1. Responstiden ligger på 6ms medan ljusstyrkan är satt till 400 Cd/m2. Även om de tekniska specifikationerna inte skiljer Gateway XHD3000 från sina konkurrenter har man sett till att synas på andra sätt.



Först och främst har man utrustat monitorn med högtalare, något vi sällan ser i monitorer på denna marknad. För att hänga på multimediastuket skeppar man även monitorn med en IR fjärrkontroll som inte bara kan styra själva monitorn utan även andra enheter som Media Center PCs eller DVD-spelare.



Sista esset i skjortärmen är att monitorn erbjuder de flesta in- och utgångar man kan tänka sig, från HDMI och DVI till component och s-video. Samt att man utrustat monitorn med en videoprocessor, Silicon Optix Realta HQV, för att skala upp 1080p signaler till monitorns 1600p upplösning. Priset på härligheten är satt till 1,699 USD och borde ge ett pris på runt 16 000 kronor i Sverige.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid