Gateway verkar vara nästa tillverkare att hoppa på den trend som LG var med och startade tidigare i år där man bakar in större bildskärmar i sina bärbara datorer utan att yttermåtten förändras. Gateway har satsat på 13,3-tums formatet där man ersatt den vanliga skärmen med en större 14-tums skärm med närmast försvinnande tunn ram, ett grepp vi verkligen uppskattar här på NHW.

Gateway ID47 har liknande mått som vanliga 13,3-tums datorer men kan alltså stoltsera med en betydligt större bildskärm. Skillnaden mot konkurrenterna i 13,3-tums klassen är att Gateway nästan helt bantat bort den onödiga skärmramen runt panelen. Något som ger både en exklusiv känsla och ett mer effektivt utnyttjande av datorns storlek.

Gateway har klätt panelen med ett skärmglas som sträcker sig från kant till kant och datorn ska säljas i två färgkombinationer, Infinity Blue Liquid och borstad Platinum. Locket är i aluminium och den stora svarta musplattan sitter placerad något åt vänster nedanför tangentbordet.

Gateway-ID47H_SO

Gateway ID47 kommer utrustad med en 2,3 GHz Intel Core i5-2410M processor och 4GB RAM. Andra intressanta specifiaktioner är en 500GB hårddisk, en USB 3.0 port (2 x USB 2.0), HDMI-utgång, 1,3 megapixel kamera samt ett 6-cells batteri på 6 000 mAh som ska ge upp till 8 timmars batteritid. Måtten på datorn lyder 33 x 22,86 x 2,16-2,87 cm och vikten ligger på drygt 2 kg.

Den 14 tum stora bildskärmen har en upplösning på 1 366 x 768 pixlar och även om vi gärna hade sett en högre upplösning måste vi ge en stjärna i kanten för de tillverkare som ger oss mer skärmyta i samma fysiska format som tidigare. Prislappen för Gateway ID47 börjar vid motsvarande 7 000 kronor, men tyvärr kommer datorn troligtvis inte att säljas i Sverige då Gateway inte har någon representation här i dagsläget.

Gateway-ID47H_halffront-rt

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid