Det finns populära Youtubeklipp – och så finns det Gangnam Style. Den koreanska musikvideon är det mest visade Youtube-klippet någonsin, och faktum är att det är så populärt att det nu tvingar Youtube att uppgradera sin visningsräknare vars 32-bitssystem inte längre räckt till.

Hittills har Youtube använt sig av ett 32-bitssystem som räknar antalet visningar på klipp, som har fått stå kvar med motiveringen att det inte varit sannolikt att ett enda klipp skulle kunna skrapa ihop över 2,1 miljarder visningar. Det antagandet har stämt hittills, men knäcktes till slut av den populära koreanska musikvideon Gangnam Style.

Med betydligt mer än den siffran är Gangnam Style det mest visade Youtube-klippet någonsin – så populärt att Youtubes räknare inte längre hängde med. Klippet är redan över fem miljoner visningar över gränsen, och Youtube har därför fått skynda på arbetet med att uppgradera systemet till ett som klarar av högre värde.

Ett nytt system har redan implementerats och Gangman Style visar numera det korrekta antalet visningar. När den nya räknaren faktiskt kommer komma till nytta för något annat klipp än just Gangnam Style återstår att se.

Via: The Verge


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Segen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Alltid kul med folk som påstår att en viss teknik inte är nödvändig för att det tilltänkta scenariot inte är troligt.