I en värld där digitala spelköp blir en allt större marknad får kedjor baserade runt fysiska butiker svårare att överleva vilket nu bekräftas ytterligare en gång då Gamestop bekräftat att samtliga fysiska butiker i norden kommer att stängas ned.

Tidigare i år gick Computer Sweden ut med att Gamestop skulle slå igen sina fysiska butiker i norden. Detta bekräftades under gårdagen av Gamestop själva som i ett öppet brev förklarade hur läget ser ut.

Under nästa år kommer Gamestop successivt stänga ned sina fysiska butiker i Sverige. Företagets hemsida kommer även den att stängas ned, dock inte förrän den sista butiken slagit igen sina portar.

Från och med 11 december 2019 kommer Gamestop inte längre utfärda några presentkort. Kedjan kommer även sluta utfärda Level 3-medlemskap samt försäljningen av GameProtection. Gamestops meddelande förklarar hur kunder med till exempel existerande presentkort, Level 3-medlemskap eller förbokade speltitlar bör gå till väga under denna sista tid av butikernas existens.

 

”Med tanke på denna gradvisa nedstängningen av butiker ber vi er vänligen notera att från och med den 11 december 2019 gäller följande:

GameStop kommer att sluta utfärda presentkort och du uppmanas att använda befintliga presentkort så snart som möjligt i de butiker som är öppna (till dess att de stänger) eller online.

GameStop kommer fortsätta att erbjuda butikskredit avseende vissa utvalda varor. Butikskrediten ska tillämpas omedelbart i samband med köp, som en rabatt på ditt köp. Du uppmanas att använda befintlig butikskredit så snart som möjligt i de butiker som är öppna (till dess de stänger) eller online.

GameStop kommer härmed sluta utfärda Level 3-medlemskap. Kunder som innehar Level 3-medlemskap med en giltighet på sex månader eller längre kommer att erhålla en rabattkupong om 99 kronor, som kan användas i våra butiker inom tre månader från dagen för utfärdandet.

GameStop kommer att upphöra med försäljningen av GameProtection och kunder rekommenderas att använda befintlig GameProtection, i förekommande fall, så snart som möjligt i de butiker som är öppna (till dess att de stängs).

GameStop kommer att upphöra med förhandsbokningar på kommande artiklar och du uppmanas att uppvisa ditt kvitto i butiken för att få full återbetalning av handpenning som erlagts kontant i samband med förhandsbokning. Kunder som erlagt handpenning i samband med förhandsbokningar genom nyttjande av butikskredit kommer att erbjudas rabatt motsvarande hela inbytesvärdet vid nästa köp.

Instruktioner hur kunder kan reklamera produkter i enlighet med befintliga garantivillkor kommer att finnas tillgängliga online i syfte att tillse att reklamationer hanteras på ett lämpligt sätt framöver.

Den som vill läsa Gamestops meddelande kan hitta det på företagets hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid