Flera av de kunder som förhandsbokat Microsofts nya spelkonsol blev besvikna när företaget tidigare i år meddelade att Sverige inte skulle få konsolen i år. Nu verkar det som att lanseringen kan dröja ännu längre och rent av utebli ända fram till tredje kvartalet nästa år.

Microsoft kan få det svårt att konkurrera med Playstation 4 i Sverige i konsolkrigets tidiga dagar, åtminstone om de källor som nu kommer med ny information om lanseringen här och i flera andra europeiska länder har rätt. Microsoft har tidigare meddelat att Sverige och flera andra länder inte kommer få tillgång till den nya spelkonsolen i år, utan att det kommer dröja till nästa år – men ingen hade nog räknat med att det kunde dröja till det tredje kvartalet.

Beskedet kommer från samma källa som rapporterade om den ursprungliga förseningen innan Microsoft själva publicerade sitt uttalande om saken, vilket ger den lite extra trovärdighet. Däremot berättar inte källan om det endast gäller de nordiska länderna, eller även övriga länder som fått sin lansering försenad. Dessa innefattar bland annat Holland, Ryssland, Belgien och Schweiz.

Om uppgifterna stämmer kan förseningen komma att ge rejäla hål i Microsofts konsolförsäljning, som med största sannolikhet kommer gynna konkurrenten Sony markant. Sony har redan fått rida på svallvågorna kring Microsofts tidigare PR-svårigheter, såsom företagets onlinepolicy, även om dessa skavanker har justerats i efterhand.

Just nu inväntar vi med spänning officiell information från Microsoft om när vi faktiskt får se konsolen, och vi håller tummarna för att källan har fått saken om bakfoten den här gången. Om så är fallet återstår att se, och frågan är om någon som väntar på något gott faktiskt kan vänta för länge.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis T
Dennis T
10 Årtal sedan

Om detta stämmer är det nog det största självmordet av Microsoft genom tiderna. Det är precis som om dom vill att folk ska gå ut och köpa konkurrenternas konsoler istället för deras. Jag undrar om det inte beror på just den där multimedia-grejen där Xboxen kan erbjuda dig en rad saker du kan vara intresserad över – typ NFL, Nascar, HBO och liknande? För jag vet att en snubbe tog reda på vad som skulle finnas tillgängligt för honom (han bodde i England) och det var bara HBO, ungefär. Om det är just deenna del som håller XBone tillbaka i… Läs hela »

n0pax
n0pax
10 Årtal sedan

Även om jag kanske skaffar en ps4 längre fram eller en ”Steam” maskin, så är det samtidigt tråkigt om det blir lite av monopol. Så även om man har en maskin man föredrar så är risken att priset kanske blir högre. Just nu är jag mest sugen på ”Steam” maskinen. Sen går det säkert att köpa utomlands om man vill ha en Xbox One.

Tripptrapptrull
Tripptrapptrull
10 Årtal sedan

Okej om de sköt upp lanseringen för att de ville bättra på hårdvaran, men en på pappret inte så imponerande konsoll blir inte direkt mer imponerande om det går nästan ett år till innan lansering.

I och med den pc-lika hårdvaran i den nya generationens konsoller tror jag att de kommer uppdateras med kortare intervall. Kanske att xbox two och PS4.1 kommer 2016.

McKinley
McKinley
10 Årtal sedan

[quote name=”n0pax”]Även om jag kanske skaffar en ps4 längre fram eller en ”Steam” maskin, så är det samtidigt tråkigt om det blir lite av monopol. Så även om man har en maskin man föredrar så är risken att priset kanske blir högre. Just nu är jag mest sugen på ”Steam” maskinen. Sen går det säkert att köpa utomlands om man vill ha en Xbox One.[/quote] Även om du köper XBone utomlands, kommer du inte kunna använda den. Man behöver ha tillgång till Live för att bl.a. kunna verifiera vilket land man befinner sig i. Eftersom Xbone inte officiellt är släppt… Läs hela »

mcnaldo
mcnaldo
10 Årtal sedan

[quote name=”McKinley”]Även om du köper XBone utomlands, kommer du inte kunna använda den. Man behöver ha tillgång till Live för att bl.a. kunna verifiera vilket land man befinner sig i. Eftersom Xbone inte officiellt är släppt i Sverige betyder det att du inte kan göra något annat mer än bara slå på din Xbone och gå igenom menyerna.[/quote]
Om detta stämmer, är det väl bara att initialt koppla upp den via t.ex. en tysk proxy-server?

davblo
davblo
10 Årtal sedan

Köpt en Xbox one från Amazon UK och den skickades hit utan problem.
Xbox live har inget emot att man loggar in från Sverige.
Det gick också att ladda ner FIFA14 som ingick i paketet.
Men att spela online krävs inloggning i EA servers och då blir det stopp. den påstår att servern inte är igång men vi antar att det är för att vi kommer in från svensk IP adress.
Nyfiken om att FIF14 för Xbox one finns att köpa på Mediamarkt i sverige – undrar om den skulle fungerar bättre. Men fattar inte varför det säljs har redan nu…