Steam är idag världens största digitala distributionskanal för PC-spel och har på senare tid även expanderat till både Mac- och Linux-plattformarna. Nu rapporterar Valve att man igår slog ett nytt användarrekord med över 7 miljoner användare inloggade samtidigt.

Valve lanserade Steam år 2003 för att underlätta onlinetjänsterna för företagets egna spel, varav Counter-Strike upplevde störst belastning, och plattformen började ta fart på allvar i samband med lanseringen av Half-Life 2 året därpå. Sedan dess har fler utvecklare anslutit sig till plattformen, som idag är den största i världen för digital distribution av PC-spel med över 3 000 tillgänliga titlar. Totalt uppskattas 75 procent av alla digitala spelköp till PC ske genom Steam.

Det finns över 65 miljoner registrerade Steam-konton, och nu har Valve rapporterat ett nytt rekord i antal samtidigt inloggade användare världen över. Igår nådde plattformen totalt 7 190 571 användare, och titeln som drog till sig flest spelare var DOTA 2, tätt följt av Counter-Strike GO, The Elder Scrolls V Skyrim, Team Fortress 2 och Football Manager 2014.

Sedan samma period förra året har Valve expanderat sin användarbas med 30 procent, och det återstår att se om lanseringen av de nya spelkonsolerna Playstation 4 och Xbox One kommer påverka den siffran under de kommande månaderna och nästa år.

Det kommer även bli intressant att observera mottagandet av Valves egen referensdesign för speldatorer i TV-bänken, Steam Machines, tillsammans med det egna Linuxoperativsystemet Steam OS, som kommer rullas ut på allvar under första kvartalet 2014.

Källa: Valve, Gameplanet


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tripptrapptrull
Tripptrapptrull
10 Årtal sedan

Kommer ihåg när Steam lanserades och det möttes av gamers som den sämsta skit som någonsin lanserats. Snacka om att vinden har vänt.

Tintin
10 Årtal sedan

Skillnaden mellan då och nu är att då var Steam ett nästan löjligt buggigt program som var trögt för datorn och inte fungerade som det skulle, det var inte konstigt att folk klagade när spelet som man spelade krävde Steam. Nu fungerar det ju bra för det mesta.

Spejr
Spejr
10 Årtal sedan

”samtida”, låter som att de var online under samma århundrade:)

Poontus
Poontus
10 Årtal sedan

Det sista spelet som jag köpte på fysisk skiva gick inte att starta, jag fick upp ”kan inte verifiera att du har en äkta skiva” gick varken i DVDspelaren eller CD brännaren, och då hade jag köpt spelet nytt ifrån en av Sveriges största aktörer och precis plockat av plasten ifrån förpackningen, efter detta så har jag endast köpt spel på Steam, skönt att allt uppdateras automatiskt utan att krångla med att ladda ner patchar ifrån diverse hemsidor och framförallt slippa fysiska skivor