Steam har länge och väl levererat prisvärda paket med olika speltitlar till ett rabatterat totalpris. För många, sannolikt de flesta, är det dock ofta som man redan sitter med ett eller flera av spelen i sina bibliotek och mer eller mindre betalar ytterligare för samma titel. Steam ska nu lösa problemet med dynamiska priser på spelpaket.

Den på pappret enkla lösningen är att spelare som intresserar sig för större spelpaket på Valves spelbutik helt enkelt kommer att betala olika mycket beroende på vilka, om några, av titlarna som redan är införskaffade. Den dynamiska prissättningen innebär att spelare får rabatt på det totala paketet om man redan äger en eller flera titlar i paketet. Exakt hur stor rabatt det handlar om verkar vara något oklart och även påverkas av titelns enskilda pris.

Uppgifterna om Valves nya prissättningssystem för spelpaket på Steam har bekräftats i dokumentation till utvecklare men är om än inte officiellt bekräftat redan aktiverat i flera spelpaket på Steam.

”Past Complete Packs were sometimes a bad deal for customers that already [owned] one or more of the products in the pack. Either it made bad economic sense for those customers to purchase the pack, or they just felt bad about doing so since it [looked] like they were paying for products they already [had]. The new Steam Bundles system addresses this.” skriver Valve i en text till utvecklare.

Det nya greppet gör det även effektivare för Steam att se till att spelpaket har korrekt prissättning när enskilda titlar för tillfället ligger på egna kampanjer.

Det är oklart när Steam rullar ut sin dynamiska prissättning över hela sitt sortiment men troligtvis sker det successivt under våren.

Källa: PCGamesn

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid