Sonys förrförra spelkonsol Playstation 2 är en av de bäst säljande konsolerna genom tiderna, med väl över 150 miljoner exemplar sålda sedan lanseringen år 2000. Nya Playstation 4 har hittills sålt bra, men kommer den sälja tillräckligt bra för att springa om alla föregångare? Det menar företagets VD i ett nytt uttalande.

Med 155 miljoner sålda enheter på 14 år är Playstation 2 en av de bäst säljande spelkonsolerna någonsin, och har varit en oerhört lönsam produkt för Sony. Numera blöder företaget pengar, även om förlusterna minskar raskt, och den bra säljande Playstatin 4 kan vara en oerhört viktig produkt för att ge Sony vinst igen.

”It is likely that PS4 will become the platform which exceeds the profits earned with PS2.”
– Kaz Hirai, VD Sony

Enligt Sonys VD Kaz Hirai kan Playstation 4 rent utan bli mer lönsam än Playstation 2., det framgår i en intervju med Eurogamer. Det är ett minst sagt kaxigt påstående, och det känns kanske inte rimligt att tro att Playstation 4 kommer sälja i fler exemplar än Playstation 2, även om konsolen hititlls har sålt över förväntan.

Däremomt kan Playstation Network och liknande onlinetjänster ge mer vinster, då det är en inkomstkälla som var närmast obefintlig på Playstation 2. Med konsolförsäljning och onlinetjänster i tandem är det kanske inte omöjligt att Sony kan kamma hem större vinster än de gjort med den legendariska föregångaren.

Sony är trots den goda Playstation 4-försäljningen fortfarande inte riktigt på det torra, och de kommer behöva fortsätta hålla en stadig försäljning även ett bra tag efter lanserings-boomen för att ta sig ifrån de röda siffrorna i kvartalsrapporterna. Det är därmed fortfarande för tidigt för att varesig bekräfta eller avfärda Hirais självsäkerhet.

Källa: Eurogamer


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid