overwatch2

Blizzard har presenterat en helt nyt spelserie för PC som med namnet Overwatch är en stiliserad multiplayer shooter som påminner en hel del om Valves populära Team Fortress. Overwatch har samtidigt sin egna unika stil med olika karaktärer som blandar teknik och magi för heta multiplayer fajter i 6-manna lag.

Overwatch presenteras som en lagbaserad shooter där man med sin egen hjälte fightas i heta multiplayerstrider med vänner eller andra uppkopplade spelare. Striderna sker i lag om 6 och varje spelare får välja sin egen hjälte av de 12 karaktärer som för nuvarande finns presenterade. Alla hjältar kommer med egna unika förmågor och vapen samt har specifika färdigheter som gör dem bättre på offensiva strider, försvar eller exempelvis understöd.

“Our goal with Overwatch is to create an awesome FPS experience that’s more accessible to a much wider audience while delivering the action and depth that shooter fans love,” skriver Blizzard i ett pressmeddelande.

Spelet som enligt Blizzard har vissa element med sammanhang till den nerlagda mmo-titeln Titan, bland annat några kartor. Overwatch är däremot en helt annan form av spel med fokus på mycket och snabb action där det lagbaserade upplägget känns påpassligt förberett för mer tävlingsinriktade matcher och ett fokus på den allt jämt mer intressanta E-sporten.

Blizzard avslöjar också att Overwatch kommer att dyka upp fortare än de flesta tror samt att det under nästa år dyker upp en betaversion av spelet som redan nu går att skriva upp sig för. Tills betaversionen finns tillgänglig ska Blizzard visa upp spelet på Blizzcon under helgen samtidigt som man bjuder på en uppsjö av bilder och videoklipp från spelet på dess officiella hemsida. Här nedan finns en gameplay trailer och ett urval av skärmdumparna från spelet.

DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz