Microsoft ska vara på god väg med sin nästa generation Xbox, som verkar kallas för Xbox Next i dagsläget. Enligt källor så ska preliminär hårdvara vara fastställd för Xbox Next och flera av Microsofts partners håller just nu på att utvärdera hårdvaran till den nya konsolen.

De nya konsolerna är någonting som inte minst hårdvaru- och spelentusiaster längtar efter, då större delen spelutvecklare använder dess hårdvara som tumstock när de gör nya spel. Detta säger många håller tillbaka utvecklingen på de flesta stora speltitlarna som släpps idag. Enligt flera industrikällor är Microsoft på god väg med sin nya konsol, och den väntas bli officiell under mitten av 2013. Tillkännagivandet kommer troligtvis hållas i samband med spelmässan E3.

Minst en spelstudio hos Electronic Arts ska ha tillgång till hårdvaran som ska sitta i Xbox 360, och de ska ha fått det redan udner april i år. Men hårdvaran är för närvarande installerad i vanliga datorchassin, detta då designen troligtvis inte är färdigställd ännu. Vad för specifikationer det handlar om är fortfarande oklart, men AMD som sägs vara namnet bakom grafikkretsen. AMD sa i en intervju till OXM (Official Xbox Magazine) att de förväntade sig att konsolen skulle bjuda på Avatar-lik grafik, och att den skulle fortsätta nyttja en optisk enhet och inte helt förlita sig på OnLive.

Xbox_360_slim

Xbox Next väntas bli lanserad flera månader efter att den visas upp på E3 2013, vilket gör att lanseringen bör ske mot julhandeln samma år, eller i början av 2014. Sony bekräftade även i år att de inlett utvecklingen av PlayStation 4, så det är troligt att Xbox Next kommer att lanseras före Sonys nästa konsol. Först ut av nästa generations konsoler har vi ändå Nintendo Wii U som ska släppas 2012, dock väntas den inte sätta ribban allt för högt sett till hårdvara.

Källa: XbitLabs

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
dlq84IcedEarth Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rickard
Medlem
Rickard

Alltså, det är jäkligt långt bort med andra ord, vem vet vad det finns för hårdvara 2013-2014. Känns som man måste överdriva lite nu och det ska vara ”häftigt” om 2-3 år.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Äntligen.. inte för jag spelar på konsoll.. Men ÄNTLIGEN kanske grafiken i spel kan utvecklas lite.