Max Payne 3 väntas anlända för konsol mot mitten av nästa månad, medan PC-versionen ska följa dryga två veckor därefter. Nu har systemkraven släppts och förutom att kunna dra nytta av konsumentmarknadens kraftfullaste hårdvara, krävs inget mindre än 35 GB lagringsutrymme.

På senare år har ett allt större fokus legat på att ta fram spel med tunga grafiska detaljer, någonting som resulterat i att de tar upp allt mer plats på våra hårddiskar – eller för den delen de mindre och dyrare SSD-enheter. Den kommande titeln Max Payne 3 från Rockstar Games är inget undantag, och i systemkraven ser vi att spelet kräver inget mindre än 35 GB utrymme. Förutom detta så ska spelet kunna dra nytta av marknadens kraftfullaste processorer på konsumentmarknaden.

Systemkrav Minimum ”Rekommenderade”/Kan dra nytta av
Operativsystem Windows XP/Vista/7 x86/x64
Processor Tvåkärnig Intel-processor 2,4 GHz
Tvåkärnig AMD-processor 2,6 GHz
Intel Core i7-3930K 3,2 GHz
AMD FX-8150 3,6 GHZ
RAM-minne 2 GB 16 GB
Grafikkort NVIDIA GeForce 8600 GT 512 MB
ATI Radeon HD 3400 512MB
NVIDIA GeForce GTX 680 2 GB
AMD Radeon HD 7970 3 GB
Lagringsutrymme 35 GB

maxpayne3-2071-2560

Under vår visit till San Francisco med NVIDIA fick vi se en förhandstitt av Max Payne 3, och vi kan inte säga att vi blev imponerade av vad vi såg. Det ser i alla fall ut som att spelet kommer dra nytta av dagens hårdvara, däribland Intels Core i7-3930K med sexkärnor och totalt tolv trådar med flertrådstekniken Hyper-threading.

GTA IV från Rockstar Games visade sig vara duktig på att dra nytta av hårdvaran i våra datorer vi lansering men visade i sin tur inte upp någonting enastående i grafikväg då det var ett spel portat från konsol. Även om Rockstar Games lovade oss att Max Payne 3 är designat med PC i åtanke, är vi inte helt övertygade att så är fallet sett till slutresultatet av spelet.


12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
ddd 333Christoffer HolmgrenNicklas BergströmAnton KarmehedJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mr_Error
Gäst
Mr_Error

Wow, 35GB mja här snålas det inte med utrymme iaf 🙂

n0pax
Medlem
n0pax

Väntar bara på att de ska sälja spelet ihop med en ny hårddisk ^^ :-*

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Hur många DVD skivor kommer det spelet med? Kan ju vara svårt att få in på en DVD skiva eller är det BluRay som gäller nu? visst så kommer installationsfilerna packade på skivorna, men så hårt går väl inte att packa filerna?

Anton Karmehed
Admin

Det är faktiskt lite smågalet.. 35GB för Ett spel, när spelmarknaden springer om SSD-marknaden i lagringsutveckling är det inget bra tecken. 😛
Vi behöver 240GB SSD:er för 1500 spänn eller mindre nu! 🙂

SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

När var ni i SF? Nyfiken över exakt vad det är som gör att ni inte blev imponerade. Har endast sett Rockstars olika utvecklingsklipp men av det de visar där vet jag inte om det finns nåt att klaga på. Dessutom har ju Remedys CEO, Matias Myllyrinne sagt att spelet är bra.

http://www.pcgamer.com/2012/04/09/max-payne-3-is-fing-brilliant-says-remedy-ceo-matias-myllyrinne/

Anton Karmehed
Admin

Jag är ju en gammal MP fan så MP3 lär nog rulla hemma när det väl lanseras. Får se om min ganska kräsna syn på grafik mättas.. men storyn och bullet time får jag hoppas hjälper om den inte gör det. 😉

Nicklas Bergström
Gäst
Nicklas Bergström

Bara jag som reagerar på att de rekommenderar 16gb minne, senaste top-grafikkorten och processorerna? 35gb hdd bleknar ju, alla har ju ändå minst 500gb-1tb

Christoffer Holmgren
Medlem
Christoffer Holmgren

De rekommenderar inte 16 GB, det är max vad de kommer använda. De rekommenderar inte heller ett 3930X och 7970, utan de säger att det är vad de kommer att stödja.
Allt annat skulle vara väldigt konstigt.

Nicklas Bergström
Gäst
Nicklas Bergström

Står dock ”Rekommenderade”

Christoffer Holmgren
Medlem
Christoffer Holmgren

”Rekommenderat”/Kan dra nytta av, inte precis samma sak.

ddd 333
Gäst
ddd 333

Cutscenes och åter cutscenes.

När ska dom skilja på filmer och spel. Batterierna i kontrollerna hinner ju ta slut innan introt i rockstars spel är klart. Vill man se en film hyr man den.