I en ny uppdatering till populära Dota 2 som skickades ut av Valve under gårdagen har skarpsynta moddare hittat en hel del intressanta förändringar. Medan själva spelet står oförändrat så har dess utvecklarverktyg fått flera intressanta referenser till vad som ser ut att vara den nya motorn Source 2.

Valves egen spelmotor Source har varit med i leken ett bra tag sedan sin ursprungliga lansering 2004. Det är motorn bakom merparten av alla Valves egna spel, däribland Half Life 2, Portal-serien och Dota 2, men även flera tredjepartstitlar såsom Titanfall.

Trots motorns uppgraderingar börjar det efter tio år i aktiv drift bli dags att konstatera att Source har fått grått hår. Flera av Valves konkurrenter har presenterat purfärska motorer för att klämma ut så mycket som möjligt ur modern hårdvara, så spelare världen över har väntat hungrigt på att Valve ska släppa den Source 2-motor som tidigare bekräftats vara under utveckling.

Nya verktyg – ny motor?

Igår släpptes en uppdatering till utvecklarverktygen till populära Dota 2, där flera moddare och utvecklare snabbt lade märke till att verktyg och filnamn inte längre var de samma. Istället pekar de nya filreferenserna och verktygen mot att Valve har inlett en mjukstart för Source 2-motorn.

En användare på Reddit har delat med sig av några indikationer på att det är just Source 2 det handlar om. Utvecklarverktyget Hammer frågar numera efter ett annat filformat på öppnade banor, .vmap istället för .vmf, och flera av motorns systemfiler har fått nya namn med siffran 2 som suffix.  Dessutom finns ”Source2” numera med som mapp i verktygens installationsfiler.

Ringa in Gamescom i kalendern

Det är givetvis inte omöjligt att det endast rör sig om en större uppdatering till den nuvarande Source-motorn snarare än en helt ny motor, men de bytta namnen och referenserna faller i linje med Valves namnschema för uppföljare för både spel och verktyg. Innan Valve faktiskt går ut med en lansering är det därför bäst att fortfarande ta saken med en nypa salt.

Om det faktiskt är Source 2 som fått en mjukstart bör vi få höra mer om saken under den kommande Gamescom-mässan – kanske till och med i samband med lite nya speltitlar.

Via: Legitreviews


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments