Lizard Squad är en grupp självutnämnda hackare som redan gått flera spelare på nerverna i och med sina tidigare DDOS-attacker mot PSN och Xbox Live, och nu vill de gå steget längre. I ett fall av hybris menar de nämligen att de tänker släcka ner Xbox Live ”för alltid”.

Lizard Squad tycks ha byggt upp en vendetta mot konsolspelare och de två av de största konsolplattformarna, Xbox och Playstation. Gruppen har tidigare stått för DDOS-attacker (det vill säga överbelastningsattacker) mot både PSN och Xbox Live och därmed orsakat märkbara nätverksstörningar för spelare, samt bombhot mot en högt uppsatt Sony-chef.

L3IHQiI

Nu går gruppen ut och meddelar att de planerar att genomföra ett intrång hos Microsoft för att sänka Xbox Live helt och hållet på juldagen den 25 december. Det i sig är kanske inte en omöjlig bedrift, även om det är ett ganska stort steg från DDOS till ett faktiskt intrång, men desto mer intressant är att gruppen menar att de planerar att släcka ner tjänsten ”för alltid”.

Att Xbox Live skulle kunna tas ner permanent utan möjlighet för reparation är såklart löjligt, men att ställa till med skada som kräver en tids reparationer är inte helt uteslutet förutsatt att gruppen har rätt expertis. Det är i alla fall tydligt att Lizard Squad inte är klara med sina hyss mot Sony och Microsoft och att konsumenter och spelare i slutändan blir lidande.

Källa: Vgstations

Relaterade artiklar

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
VinterstormTed WallinJonas1996SnewpKnow your shit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Löjligt, varför måste man förstöra för andra bara för att man kan? Sånt här som får folk att hata ”nördar”. Hoppar de åker fast och får långa dryga fängelsestraff.

jaqob
Medlem
jaqob

”Att Xbox Live skulle kunna tas ner permanent utan möjlighet för reparation är såklart löjligt, men att ställa till med skada som kräver en tids reparationer är inte helt uteslutet förutsatt att gruppen har rätt expertis.”

Jag skulle inte sträcka mig till ”såklart löjligt”. Lyckas man få kontroll över de domännamn, eller fasta ipadresser, som används för uppdateringar så kommer det bli riktigt jobbigt att ställa tillrätta. Man kan även tänka sig scenarion där man får tag i privata nycklar.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”jaqob”]”Att Xbox Live skulle kunna tas ner permanent utan möjlighet för reparation är såklart löjligt, men att ställa till med skada som kräver en tids reparationer är inte helt uteslutet förutsatt att gruppen har rätt expertis.” Jag skulle inte sträcka mig till ”såklart löjligt”. Lyckas man få kontroll över de domännamn, eller fasta ipadresser, som används för uppdateringar så kommer det bli riktigt jobbigt att ställa tillrätta. Man kan även tänka sig scenarion där man får tag i privata nycklar.[/quote] Nyckelordet är ”permanent”. Även om de skulle komma över allt det du nämner är det inte troligt att Microsoft… Läs hela »

Tellus82
Medlem
Tellus82

Att kalla intrång & DDOS attacker för hyss känns en aning magstarkt… Vad jag vet är bägge två en brottslig handling i de flesta länder, ”hyss” är väl kanske inte uppe på den nivån.

DST
Medlem
DST

En förälder till en av ”hackarna” är en politiker i USA som har la helt enkelt tröttnat på att ungen blivit för jobbig hemma efter att ungen blitt dominerad/förnedrad i cod och har då tagit fram motioner om förbud/restriktioner ang onlinespel 😛

Å nu skriver la ungen att han tillhör en hackergrupp å ska ta ner Xbox live hehe.

På det sättet lär la det gå 😛

Å sen vet vi att om det drabbar en politiker eller någon annan högt uppsatt person i samhället så blir det förändringar direkt 😀

Segen01
Gäst
Segen01

….och så jagar dom TPB ist…. 😡

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Så som hotet är utformat måste attacken ske på ett mycket mer sofistikerat sätt än tidigare. Om vi säger så här.. Om det dyker upp nån ”OS/Software update” till Xbox-maskiner i slutet på året skulle jag vara jävligt avaktande iaf.Alternativt kan dom ”fjärr-banna” alla maskiner från MS ände utan någon som helst ”SW update”, utan bara genom att ”svartlista” alla köpta maskiner från Live-serverns ände (på samma sätt som mobiltelefoner kan fjärrlåsas från mobilnätverk), så det kanske är lika bra att inte vara uppkopplad i huvetaget i slutet på året ..om man nu inte vill ha en brickad maskin. Dom… Läs hela »

Ted Wallin
Gäst
Ted Wallin

[quote name=”S0urcerr0R”]Så som hotet är utformat måste attacken ske på ett mycket mer sofistikerat sätt än tidigare. Om vi säger så här.. Om det dyker upp nån ”OS/Software update” till Xbox-maskiner i slutet på året skulle jag vara jävligt avaktande iaf.Alternativt kan dom ”fjärr-banna” alla maskiner från MS ände utan någon som helst ”SW update”, utan bara genom att ”svartlista” alla köpta maskiner från Live-serverns ände (på samma sätt som mobiltelefoner kan fjärrlåsas från mobilnätverk), så det kanske är lika bra att inte vara uppkopplad i huvetaget i slutet på året ..om man nu inte vill ha en brickad maskin.… Läs hela »

Know your shit
Gäst

DDOSing är inte hacking, amatör författare.

Ted Wallin
Gäst
Ted Wallin

[quote name=”Know your shit”]DDOSing är inte hacking, amatör författare.[/quote]
Vi kan sitta och diskutera det hur mycket som helst, men media har klassat det som hacking och det är vad det kommer att rubriceras som.

Snewp
Gäst
Snewp

Patetiskt.. Visst de KAN orsaka lite turbulens.. Men tro inte att de kommer lyckas i längden. Microsoft grabbarna har ordning på börsen. Sen finns det företag som har brutala serverhallar specifikt framtagna mot DDoS attacker. Te.x Black Lotus Communication för att bara nämna EN.

Jonas1996
Gäst
Jonas1996

Hur stor är då chansen att även våra kontokorts nummer och namn blir stulna i attacken oxå??
Blir vi ersatta av Microsoft eller är vi körda??

Ted Wallin
Gäst
Ted Wallin

[quote name=”Jonas1996″]Hur stor är då chansen att även våra kontokorts nummer och namn blir stulna i attacken oxå??
Blir vi ersatta av Microsoft eller är vi körda??[/quote]

Om dom skulle försöka med en DDoS attack, så tvivlar jag på att dom kommer åt nåns kortnummer.. Och ang ersättning av Microsoft, jag är inte lagligt insatt eller nått.. Så kan inte garantera nått.. Men jag tror att dom skulle vara ersättning skyldiga.. Men som sagt, är inte 100% på det.

Vinterstorm
Gäst
Vinterstorm

Verkligen helknäppt av dessa inavlade Lizzies att sabba för de barn som har haft stora förväntningar att använda sina spelkonsoler som de har fått i julklapp.Var har dessa Lizzies för motiv och vad vinner de på det! Inte ett dugg vinner de på det, för många som har tänkt att dra igång spelturneringar blir sura när man upptäcker att servrarna som spelkonsolerna har kopplats upp emot ligger nere. Att Lizzies dessutom hotar bomba Sonybossen till döds, och dessutom planerat göra intrång i syften att kapa användarkonton och bankkonton då har de gått för långt. Dessa inavlade Lizzies körde med nödlögner… Läs hela »