Med surroundljud, virtuell verklighet och annan teknik går det att få större inlevelse än någonsin i moderna spel, men ett nytt Kickstarter-projekt vill gå ytterligare ett steg. Med hjälp av en Arduino en intravenös nål kan projektet Blood Sport låta spelare förlora blod i verkliga livet när de förlorar blod i spelet – med en baktanke.

Blood Sport är ett kanadensiskt projekt som dykt upp på Kickstarter, med målet att utveckla och organisera speltävlingar där deltagarna förlorar blod i verkligheten när de blir skadade i actionspel som Battlefield, Counter-Srike eller Call of Duty. Tekniken fungerar genom att en Arduino kopplas vid vibrationsmotorn på en handkontroll för att sedan dra en liten mängd blod intravenöst från en deltagare när motorn går igång, det vill säga när du blir träffad eller skadad. Arduinon ser också till att sluta dra blod innan allt för mycket gått åt.

Det hela är såklart inte helt utan baktanke, även om extra spelinlevelse ofta kan drivas på för sakens skull. I det här fallet innebär Blood Sport att båda deltagarna kommer vara bloddonatorer och att tävlingarna kommer anordnas på sjukhus eller blodcentraler. Det blir en form av esport för välgörenhet som dels är tänkt att uppmuntra spelare till att donera blod och dels informera om blodgivarsystemet.

blood_sport_2

För närvarande söker Blood Sport sponsring via Kickstarter med målet att ta fram en färdig enhet klar för flerspelarläge (i nuläget finns bara en ensam prototyp) och anordna de första matcherna i Kanada. Blir projektet lyckat kan det även sprida sig till andra regioner. Målet är 250 000 dollar, varav strax under 4 000 redan samlats in, med 39 dagar kvar på insamlingen.

Uppdatering 2014-11-25: Blood Sport-projektet har nu stängts ner av Kickstarter utan närmare kommentar från gräsrotsfinansieringsföretaget. Troligtvis lär det inte dyka upp någon sådan heller då företaget har som policy att inte kommentera nedstängda projekt. Utan något större stöd från finansierare är det däremot ingen större förlust för Blood Sport-utvecklarna som åtminstone fick något dygn i rampljuset.


Relaterade artiklar

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Xtreme-GJohannes AnderssonNiaburethAldrig! Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Nilsson
Medlem
Daniel Nilsson

Aldrig i livet säger jag bara. Tillräckligt hemskt när dom ska ta lite blod för blodprover.

Niabureth
Medlem
Niabureth

Hmphh…De som vill lämna blod gör redan det, och vill man locka fler att göra det så måste det finnas andra sätt. Detta är bara riktigt korkat!

Lazor
Medlem

Låter ganska radikalt, Jag gillar de.

Så länge de finns en doktor som kollar så att du inte förlorar för mycke blod så är de ganska smart eftersom att annars så finns det ingenting som hindrar dig från att gå ApeShitCrazy och bara gå bärsärk i spelet, Med den där teknologin så kommer man att tänka igenom en bättre plan, Inte bara för att man vill vinna, Men eftersom att man blir segare.

Xtreme-G
Medlem
Xtreme-G

Alltså detta är ju inget man ska ha hemma på kammaren såklart. Enkelt att konstruera och genererar mycket bra uppmärksamhet. Ett bra initiativ!