BF5 demo

Få spel har lika hängivna följare som Electronics Arts Battlefield-serie och nu bekräftat spelföretaget att man jobbar på en ny uppföljare som om namnföljden hålls intakt döps till Battlefield 5. Spelet som utvecklas av svenska Dice är planerat för lansering lagom till julhandeln 2016 och väntas anta liknande miljöer som dagens version.

EA skriver i ett uttalande att man siktar på lansering av nästa Battlefield-titel lagom till de amerikanska vintersemestrarna vilket brukar peka på en lansering i slutet av november eller början av december.

Spelet ska utvecklas av svenska spelutvecklarna Dice och kommer med all sannolikhet byggas kring företagets kritikerrosade grafikmotor Frostbite. Medan EA och Dice inte avslöjat några närmare detaljer kring spelet eller grafikmotorn pekar det mesta på att titeln återigen fokuserar på krigsföring i nutid eller framtid.

Directx 12 och VR?

Med största sannolikhet kommer Battlefield 5 att ge stöd för Directx 12 och andra nya grafiktekniker. Huruvida EA och Dice kommer att dedikera utveckling för att matcha spelet med virtuell verklighet och VR-headsets som Oculus Rift eller HTC Vive är oklart. Men Dice meddelade redan i december förra året att man arbetade med att sammanställa ett särskilt utvecklingsteam för VR-satsningar med sin Frostbite-motor.

Läs mer: The Division Beta – Vi snabbtestar det efterlängtade och svenskutvecklade action-rollspelet

Battlefield 5, eller vad spelet kommer döpas till, ska i alla fall finnas på butikshyllorna lagom till vintermåndarna 2016.

Källa: EA

Lägsta pris på Prisjakt.nu

DELA

Leave a Reply

1 Kommentar på "Battlefield 5 bekräftas av EA och får ungefärligt lanseringsdatum"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
Thomaseronum
Gäst

“Spelet ska utvacklas…”

Oroliga för en skakig lansering? 😉 😆

wpDiscuz