Det minst sagt ambitiösa rymdspelsprojektet Star Citizen fortsätter locka in pengar från gamers, utvecklare och entusiaster. Det gräsrotsfinansierade projektet har nu nått imponerande 44 miljoner dollar, en ökning på närmare 34 miljoner dollar sedan samma tid förra året.

Intresset för Star Citizen, en kommande rymdepos från utvecklaren Robert Space Industries, har närmast exploderat under det gångna året. Spelet har samlat in pengar sedan oktober 2012, och slog snabbt rekord som det snabbast gräsrotsfinansierade spelprojektet någonsin. Pengarna som samlades in tidigt under utvecklingsprocessen bleknar dock i jämförelse med vad som hänt bara sedan juni förra året.

Inte mindre än 34 miljoner dollar har skramlats in sedan dess, och den totala summan ligger nu på över 44 miljoner dollar. Det innebär alltså mer än en fyrdubbling av spelets budget på bara ett år, samtidigt som studion successivt släpper mer material från utvecklingen, nu senast i form av en rymdstridsmodul och konceptbilder från ett förhandlingsrum för spelets flerspelardel. Tanken är att spelets utveckling ska vara helt genomskinlig hela vägen fram till lanseringen.

I skrivande stund har äver 450 000 gamers, entusiaster och utvecklare världen över finansierat spelet, och det är en siffra som tycks öka stadigt. Robert Space Industries hoppas nå 46 miljoner dollar inom kort, och spelet är tänkt att lanseras någon gång under nästa år.

Via: Tweaktown


Relaterade artiklar

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
adolf512StingRayznubbisPrivate Pyle Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Private Pyle
Gäst
Private Pyle

Bara jag som har onda aningar att ett ont jätteföretag kommer köpa upp spelet? Vi kan tyvärr inte ha fina saker så länge google, facebook, EA och Activision existerar.

Magnus Olsson
Medlem
Magnus Olsson

Varför ska de sälja när de har fått in 34 miljoner själva? Risken finns men jag tror inte de går Oculus väg. De har chansen att som Mojang bli en oberoende studio utan en stor ägare som talar om för dem vad de ska göra.

Men ingen kan ju säga säkert utan bara hoppas.

StingRay
Gäst
StingRay

Chris Roberts har sagt flertal gånger att han tänker inte sälja pga att då tappar han kontrollen utav spelet. Han har det innan och det lämnade dåligt smak i munnen flertal gånger: Origin Software, Digital Anvil. Varje gång han hade gjort det så fick han mindre kontroll och tätare deadlines. Denna gången det tar tid för att göra hans dröm spel. Han kanske säljer det i framtiden men inte förrän spelet är klart.

gustav II
Medlem

[quote name=”znubbis”]Varför ska de sälja när de har fått in 34 miljoner själva? Risken finns men jag tror inte de går Oculus väg. De har chansen att som Mojang bli en oberoende studio utan en stor ägare som talar om för dem vad de ska göra.

Men ingen kan ju säga säkert utan bara hoppas.[/quote]
Generellt sett så brukar ägarna få in mest pengar genom att börsintrodusera bolaget, se bara på facebook där de fick en enorma summor pengar(många gånger mer än vad andra bolag tidigare hade erbjudit för facebook).