Arbetet på det nya Unreal Tournament-spelet, som utvecklas öppet i samarbete med spelarcommunityt, har börjat bära frukt, även om ett komplett spel fortfarande ligger en bit bort. För att ge en försmak av hur långt arbetet har kommit finns nu en tidig alfaversion tillgänglig för nedladdning.

Det nya Unreal Tournament-spelet som är under utveckling skiljer sig markant från tidigare spel i serien när det kommer till dess utveckling. Medan tidigare titlar har tagits fram internt av Epic Games så kommer nya Unreal Tournament tas fram öppet i samarbete med spelare och moddare, i ett projekt som bland annat är tänkt att öka användningen av företagets nya spelmotor Unreal Engine 4.

Unreal-Tournament

För den som sitter på utvecklarverktygen för spelmotorn finns nu en tidig alfaversion av nya Unreal Tournament tillgänglig för test, och en av utvecklarna har tagit sig friheten att kompilera testversionen för allmänheten. Det bör dock noteras att det verkligen är en tidig testversion – väggar och karaktärer saknar texturer, mycket av spelmekaniken är fortfarande på ritbordet och stora mängder buggar och andra skavanker behöver redas ut innan spelet kan anses vara spelbart på allvar.

Vill du själv se hur arbetet fortskridit kan du ladda ner testversionen av spelet här. Därefter kan du extrahera filerna, bläddra fram mappen ”WindowsNoEditorUnrealTournamentBinariesWin64” och starta filen UnrealTournament.exe.

Via: Darkvision Hardware


Relaterade artiklar

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Fredrik SMrK Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Karl-Johan
Medlem
Karl-Johan

Enligt länken ni bidragit så är detta en icke officiell version skapad av fans.

FS
Medlem
FS

[quote name=”MrK”]Enligt länken ni bidragit så är detta en icke officiell version skapad av fans.[/quote]
Som det står så kan ju vem som helst som har utvecklarverktygen göra detta. En tanke är ju att alla som vill ska kunna delta i utvecklingen av spelet eller prova på de testversioner eller moddar som communityt bidrar med. Det står lite mer om hur det fungerar på Epics hemsida.

http://epicgames.com/news/epic-games-releases-unreal-engine-4-for-all/