Denuvo är ett av de mest omtalade kopieringsskydden för PC-spel på marknaden av den enkla anledningen att det är ett av få som ännu inte knäckts av mjukvarupirater. Ökända hackergruppen 3DM meddelade tidigare att man gett upp hoppet på att knäcka Denuvo men nu får historien en ny vändning när 3DM menar att kopieringsskyddet knäckts.

Kinesiska hackergruppen 3DM har varit en av de mer tongivande mjukvarupiraterna de senaste åren och har knäckt kopieringsskydd till höger och vänster. Gruppens arbete har gjort det möjigt för spelare världen över att testa kopierade versioner av många välkända speltitlar utan att behöva betala för dem. Ett förfarande vissa använder för att testa spel innan man väl investerar pengar i dem, eller helt enkelt för att spela nya spel gratis – om än olagligt.

Läs även:Directx 12-stöd till Tomb Raider inom kort?

3DM som anses vara en av de mest kunniga och slipade hackergrupperna när det kommer till att knäcka kopieringsskydd meddelade i början av året att dagens kopieringsskydd blivit så avancerade att vi inom de närmaste två åren inte skulle få se några mer crackade spel. Specifikt var det kopieringsskyddet Denuvo som satt griller i huvudet på gruppen där 3DM menade att skyddet var så avancerat att man gett upp hoppet på att inte bara knäcka det utan fick gruppen att ta ett sabbatsår från att knäcka spelkopieringsskydd.

Just Cause 3, Fifa 16 och Rise of the Tomb Raider

Nu har 3DM dock vänt på klacken och meddelar enligt Torrentfreak att gruppen efter sina tidigare uttalande istället fått ny inspiration och motivation som lett till att hackergruppen faktiskt knäckt det ”oknäckbara” Denuvo-skyddet.

”3DM will soon announce that we have a solution to the latest Denuvo encryption used on games including ‘FIFA 16’, ‘Just Cause 3’, and ‘Tomb Raider: The Rise’,” säger 3DM:s gruppledare Bird Sister i ett uttalande.

Uttalandet ska enligt legendariske gruppledaren Bird Sister komma som svar på alla spelare som trott att 3DM gett upp sitt arbete på grund av tekniska problem. Gruppen ska enligt Bird Sister ännu inte blivit överlistade av några kopieringsskydd och även 3DM menar att man inte kommer göra något större väsen av de krackade Denuvo-spelen mer än visa att man inte gett upp sin kamp mot kopieringskydd. Med stor sannolikhet till stort förtret för spelutvecklare världen över.

Källa: Torrentfreak

Lägsta pris på Prisjakt.nu

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SebbeS0urcerr0RBullenzSvenTobak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
SvenTobak
Gäst
SvenTobak

Men tidigare Denuvo titlar som ex. Dragon Age 3 har ju knäckts för länge sen. Är då dessa nya Denuvo titlar mer avancerade på nåt vis?

Medlem

[quote name=”SvenTobak”]Men tidigare Denuvo titlar som ex. Dragon Age 3 har ju knäckts för länge sen. Är då dessa nya Denuvo titlar mer avancerade på nåt vis?[/quote]

Japp. Den Denuvo som det handlar om nu är ’Denuvo v3’ (inget officiellt namn).

Bullenz
Gäst
Bullenz

Härligt att se att DRM fortfarande är lika dumt! Synd att allt verkar vara så avhängigt en enda duktig grupp bara. Man skulle önska att det fanns mer resurser och kompetens utspritt.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

[quote name=”Bullenz”]Härligt att se att DRM fortfarande är lika dumt! Synd att allt verkar vara så avhängigt en enda duktig grupp bara. Man skulle önska att det fanns mer resurser och kompetens utspritt.[/quote]
Det fanns förr, men idag vill folk ha ett liv. Man vill inte hänge åratal av sitt liv till att läsa/avkryptera/cracka kod. Det är extremt tidskrävande, och folk som tidigare var produktiva förkastar den delen av sitt liv för att istället prioritera sociala medier osv.
Dessutom finns det så otroligt mycket programvara/spel idag att det blir svårt att beta av, i denna överväldigande djungel.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Suck, är väl ganska självklart att det går att knäcka. Oavsett film, spel etc. Så måste den som lagligt använder det ändå ”knäcka” det för att kunna använda det. Även om man då har en hint med en produktnyckel eller liknande.

Frågan är inte om man knäcker det, utan när man knäcker det.