Game Boy Zero är retrogamerns dröm

Raspberry Pi Zero driver Super Nintendo-spel

0

Game Boy Zero är en av de häftigaste konsolmoddarna vi sett på länge. En klassisk första generations Game Boy möter Raspberry Pi Zero i vacker harmoni.

Vi har tidigare sett ambitiösa Game Boy-moddar där flitiga användare skapat fullfjädrade spelkonsoler med emulatorförmåga i form av den klassiska spelkonsolen. Youtubaren Wermy har dock tagit det hela ett steg längre med en minst sagt ambitiös modd av en första generationens Game Boy-konsol.

Det klassiska Game Boy-skalet har föräldlats med två stycken extra NES-knappar samt två smidiga bumber-kontroller på baksidan. För att få rätt Game Boy-känsla har Wermy även sett till att modifiera en Game Boy-kassett som genom att laddas med ett microsd-minne trycks in i konsolen precis som de klassiska spelkassetterna – fast här med spel lagrade på ett minneskort.

Wermy har även fått den klassiska hörlursutgången att fungera samtidigt som skärmen uppgraderats till en 3,5 tum stor färgskärm.

Spelar Super Nintendo med 100 kronors Pi Zero

Driver kalaset gör den superbilliga microdatorn Raspberry Pi Zero som med en prislapp på blott 100 kronor är kapabel att emulera inte bara klassiska Game Boy-spel utan även spel från Super Nintendo och Game Boy Advance. Samtidigt har Game Boy Zero uppgraderats med en USB-hubb samt stöd för Bluetooth och reglage för att ändra kontrast, ljusstyrka och färger på skärmen.

Ett minst sagt imponerande bygge som nog får många retrospelare gröna av avunda och visar återigen hur mycket som går att åstadkomma med så pass små och billiga kretsar som Raspberry Pi.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid